• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prezidentská bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentská bábovka II.

autor: Uživatel (#69773)
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentská bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce velká
    • 200
      g máslo
    • 300
      g cukr krupice
    • 100
      g mandle nebo ořechy - strouhané
    • 50
      g hořká čokoláda strouhaná
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      kelímek šlehačka tekutá
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem. Přidáme sypké hmoty (prdopeč důkladně promícháme s moukou). Vlijeme šlehačku a nakonec opatrně vmícháme do tuha ušlehaný sníh.Vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Toto množství je na opravdu velikou bábovku, popřípadě klasickou + např.srnčí hřbet. Pečeme pomalu v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Samozřejmě ta menší forma bude hotová mnohem dříve, je třeba opatrně kouknout do trouby. Peču asi na 180 °C.
2
Je to kalorická bomba, ale strašně dobrá, zvláště s mandlemi. Dlouho vydrží vláčná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Bábovka Margotka s čokoládou

Bábovka Margotka s čokoládou

Hrnková bábovka s olejem

Hrnková bábovka s olejem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva nemcova | 2. 4. 2008 17:34

    vyborna babovka,delam ji casto,tentokrat jsem nemela ani mandle ani orechy a tak jsem pridala 2 banany pokrajene na kousky .Vyborna alternativa,navsteva chvalila a jedla a chvalila a jedla a jedla.... jeste,ze je babovka hodne velka :-)))

  • Jana | 31. 10. 2007 15:47

    Děkuji za radu. Forma je asi dost velká, napadlo mě, jestli ji nepeču třeba příliš prudce, ale to asi ne. Tak ještě jednou díky a hezký den.

  • Jana z VM | 30. 10. 2007 13:22

    Jano, buď si vezměte větší formu na bábovku, nebo ten "hrbol" jednoduše zařízněte! Dělám to tak celý život i se srnčím hřbetem, ten mi taky vyskakuje. Tak ho jednoduše zaříznu do roviny zároveň s formou. A je to ......

  • Jana | 30. 10. 2007 12:11

    Můžete mi prosím poradit, co dělám špatně, když se mi při pečení bábovky vždy udělá vprostřed těstová bublina, nebo jak to nazvat, a bábovka je po upečení "hrbolatá" a špatně drží na talíři. Děkuji.

  • Anna Č. | 26. 10. 2007 11:41

    Tuto bábovku mohu doporučit.recept údajně pochází z oseckého kláštera a bábovka si oblíbil prezident TGM.

  • Jitřenka Němcová | 25. 10. 2007 17:47

    Nezkoušela, protože bábovka je tak dobrá, že se vždycky sní až do posledního drobečku. Ale bylo by možné všechno rozpočítat v poměru na počet vajec. Jestli nemáte velkou bábovku,upečte klidně na plechu s vyšším okrajem.

  • jana | 25. 10. 2007 16:50

    nezkoušela jste někdy dát všeho méně a v jakém poměru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hořká čokoláda Mandle Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Směs na špagety

Směs na špagety

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

1012
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
274
Sladká vaječná roláda Švýcarka
Sladká vaječná roláda…
25
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
20
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Fofr bezvaječné šťavnaté…
19
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Prezidentská bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact