• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Přesnídávkový řez alá štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Přesnídávkový řez alá štrůdl

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přesnídávkový řez alá štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 50
      g hera
    • 190
      g přesnídávka jablečná (jedna sklenička)
    • 2
      ks vejce
    • 4
      ks jablka (použijeme velká jablka)
    • 100
      g rozinky
    • 100
      g vlašské ořechy (nahrubo nasekané)
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      prášek do pečiva
    • citronová šťáva (z jednoho citronu)
  • Poleva
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
2
Nakonec lehce vmícháme postrouhaná jablka, která jsme ochutili skořicí a zakápli citronovou šťávou, posekané ořechy a rozinky.
3
Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.
4
Pečeme asi 40 minut, při 150 °C. Po upečení ho potřeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme přidali před rozpuštěním 2 lžíce medu.
5
Necháme vsáknout a podáváme. Už není potřeba cukrovat. Když je doma šlehačka, tak na porci nastříknu kopeček, aby to bylo ještě kaloričtější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přesnídávkový rajčatový salát

Přesnídávkový rajčatový salát

Cuketový řez ala biskupský chlebíček

Cuketový řez ala biskupský chlebíček

Jablečný koláč z remosky ala štrůdl

Jablečný koláč z remosky ala štrůdl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková | 15. 1. 2007 08:49

    řezy mi chutnaly, dala jsem tam zavařovaná jablka a mandle. Bohužel se mi to srazilo, ale na chuti to neubralo, dávám 1

  • Lucka | 14. 1. 2007 19:57

    myslela jsem si, že to bude dobrota..ale je to nic moc..řez je až moc vlhký..do oblíbených si ho nepřidám..

  • Maruš | 12. 1. 2007 11:39

    Mám doma dělanou jablečnou přesnídávku,taky steril.jablka,spíš takové menší kostičky,tak už vím,kam s tím :-))

  • englicka marketa | 10. 1. 2007 15:12

    ano,ano,vytáhnem z trouby a hned ji potřeme a necháme to máslíčko vsáknout :o)

  • Adéla Najmanová | 10. 1. 2007 14:38

    Hmmm... To vypadá moc pěkně! Máslo s medem natíráte na horkou buchtu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hera Hladká mouka Jablka Máslo Med Mléko Prášek do pečiva Přesnídávka jablečná Rozinky Skořice Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Perník s pudinkem - nedrobí se

Perník s pudinkem - nedrobí se

Papriková pasta

Papriková pasta

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

39
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
38
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
14
Žemlovka s jablky a tvarohem
Žemlovka s jablky a…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Tomáš Klus se vybarvil: Nepříjemná srážka na pódiu!

Tomáš Klus se vybarvil: Nepříjemná srážka na pódiu!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Přesnídávkový řez alá štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact