• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Přesnídávkový řez alá štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Přesnídávkový řez alá štrůdl

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přesnídávkový řez alá štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 50
      g hera
    • 190
      g přesnídávka jablečná (jedna sklenička)
    • 2
      ks vejce
    • 4
      ks jablka (použijeme velká jablka)
    • 100
      g rozinky
    • 100
      g vlašské ořechy (nahrubo nasekané)
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      prášek do pečiva
    • citronová šťáva (z jednoho citronu)
  • Poleva
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
2
Nakonec lehce vmícháme postrouhaná jablka, která jsme ochutili skořicí a zakápli citronovou šťávou, posekané ořechy a rozinky.
3
Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.
4
Pečeme asi 40 minut, při 150 °C. Po upečení ho potřeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme přidali před rozpuštěním 2 lžíce medu.
5
Necháme vsáknout a podáváme. Už není potřeba cukrovat. Když je doma šlehačka, tak na porci nastříknu kopeček, aby to bylo ještě kaloričtější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přesnídávkový rajčatový salát

Přesnídávkový rajčatový salát

Cuketový řez ala biskupský chlebíček

Cuketový řez ala biskupský chlebíček

Jablečný koláč z remosky ala štrůdl

Jablečný koláč z remosky ala štrůdl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková | 15. 1. 2007 08:49

    řezy mi chutnaly, dala jsem tam zavařovaná jablka a mandle. Bohužel se mi to srazilo, ale na chuti to neubralo, dávám 1

  • Lucka | 14. 1. 2007 19:57

    myslela jsem si, že to bude dobrota..ale je to nic moc..řez je až moc vlhký..do oblíbených si ho nepřidám..

  • Maruš | 12. 1. 2007 11:39

    Mám doma dělanou jablečnou přesnídávku,taky steril.jablka,spíš takové menší kostičky,tak už vím,kam s tím :-))

  • englicka marketa | 10. 1. 2007 15:12

    ano,ano,vytáhnem z trouby a hned ji potřeme a necháme to máslíčko vsáknout :o)

  • Adéla Najmanová | 10. 1. 2007 14:38

    Hmmm... To vypadá moc pěkně! Máslo s medem natíráte na horkou buchtu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hera Hladká mouka Jablka Máslo Med Mléko Prášek do pečiva Přesnídávka jablečná Rozinky Skořice Vanilkový cukr Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Koka dort

Koka dort

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Bigos
Bigos
21
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
16
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

  • Recepty.cz
  • Přesnídávkový řez alá štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact