• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Přesnídávka s ovocem a cuketou
Napište svůj komentář k receptu

Přesnídávka s ovocem a cuketou

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přesnídávka s ovocem a cuketou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg cuketa vážit pevnou dužninu bez semenné části
    • 2
      kg čerstvé ovoce meruňky, broskve, ryngle, švestky atd.
    • 400
      g cukr krystal
    • 5
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Cuketu oloupeme, zbavíme měkké semenné části a teprve pak odvážíme potřebné množství. Ovoce (meruňky, broskve atd.) očistíme a zbavíme pecek. Cuketu a ovoce pokrájíme na kostičky, dáme do hrnce, přidáme cukr a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme 20-30 minut. Pak důkladně rozmixujeme. Dáme do skleniček od dětských přesnídávek, uzavřeme a sterilujeme 25 minut při 85°C. Z uvedeného množství je cca 20 skleniček přesnídávky.
2
Přesnídávku jsem dělala pro našeho půlročního chlapečka. Cuketa je zdravá, sráží kyselost ovoce a přesnídávka je tak směsí ovoce a zeleniny. Řešila jsem tím také problém, že v době, kdy zrají meruňky, broskve, ryngle atd., ještě nejsou zralá jablka, která se do dětských přesnídávek běžně přidávají k ostatnímu ovoci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 22. 7. 2018 17:04

    Presnidavka je vyborna! Delala jsem z broskvi a bananu. Diky cuketenje krasne husta a puding neni potreba.

  • nama | 10. 8. 2013 09:56

    tento recept jsem použila jako inspiraci, dělám totiž s pudinkem, takže jsem použila cuketu+baány+broskve+cukr+pudink na zahušrění a bylo to mooooc dobré, zavařila jsem a pro letošek pro moje sluníčko mám již asi 8 druhů přesnídávek <3

  • Martina | 30. 7. 2013 10:56

    Nechci být rýpala, ale cukr pro půlroční dítě??? Ale jinak určitě fajn nápad :)

  • Veronika | 24. 9. 2012 12:03

    Je to výborná, není poznat, že je z cukety. Dělala jsem ruzné obměny s pŕidáním banánu a jablek. Vnučce to chutná. Děkuji

  • Klára K. | 20. 8. 2012 18:34

    Pekný recept :-) , hodný povšimnutia :-\ . t.zn.úplne aktuálny :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Ovoce Zavařování a nakládání Pro děti Svačina Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Cuketa Cukr krystal Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

231
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
151
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
73
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná …
67
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
65
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo -…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přesňáky s mákem
Přesňáky s mákem
Přesnídávka s jablky a meruňkami
Přesnídávka s jablky a meruňkami
Přesnídávkový rajčatový salát
Přesnídávkový rajčatový salát
Přírodní kotlety s paprikovým sosem
Přírodní kotlety s paprikovým sosem
Přírodní krkovice se sázeným vejcem a fazolkami
Přírodní krkovice se sázeným vejcem a…
  • Recepty.cz
  • Přesnídávka s ovocem a cuketou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact