• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Přepuštěné máslo ghí
Napište svůj komentář k receptu

Přepuštěné máslo ghí

autor: kristinahamplova
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 32
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přepuštěné máslo ghí se používá tradičně v jihoasijské kuchyni, snadno si jej ale můžete připravit i u vás doma. Má krásně medovou barvu a jemně chutná po oříšcích. Je ideální na smažení nebo pečení a není potřeba jej uchovávat v ledničce.

Suroviny

1 porce
    • 1
      kg máslo

Postup přípravy receptu

1
Nastavte si sporák na nižší střední teplotu. V hrnci nechte rozpustit kostky másla.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Jakmile se máslo kompletně rozpustí, teplotu stáhněte na stupeň 2, takto máslo nechte hodinu, pouze občas promíchejte. V této fázi může sbírat pěnu do samostatné misky nebo ji můžete nechat klesnout ke dnu, dodá tak ghí oříškovou vůni.
3
Téměř hotové máslo ztratí svojí zakalenost a začne být vidět dno hrnce. V této fázi může teplotu mírně zvýšit, maximálně ale o jeden stupeň.
4
Jakmile se začnou u dna usazovat hnědé kousíčky a máslo je čiré a v klidu, ghí je hotové. Teď už ho stačí jenom přelít přecedit přes jemný cedník (ne plastový) vystlaný několika vrstvami gázy. Pokud je potřeba, přecezení můžete několikrát zopakovat.

RADA: Jak prodloužit trvanlivost potravin?

5
Hotové ghí má barvu tekutého medu, průzračné a voní po oříškách.
6
Po vychladnutí ghí ztuhne a bude připomínat zcukernatělý med. Není potřeba uchovávat v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem

Karí z karamelizovaného pórku a…

Ryba se špenátem a máslem

Ryba se špenátem a máslem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Zdravé pečení a mlsání Omáčky & guláše Zavařování & nakládání Vegetariánské a zdravé
Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Bez lepku Indie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

74
Skořicové šneky
Skořicové šneky
65
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
57
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
56
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
48
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Přátelské kotletky
Přátelské kotletky
Překvapení v tortile
Překvapení v tortile
Přesňáky s mákem
Přesňáky s mákem
Přesnídávka s jablky a meruňkami
Přesnídávka s jablky a meruňkami
Přesnídávka s ovocem a cuketou
Přesnídávka s ovocem a cuketou
  • Recepty.cz
  • Přepuštěné máslo ghí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact