• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Přepuštěné máslo ghí
Napište svůj komentář k receptu

Přepuštěné máslo ghí

autor: kristinahamplova
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 32
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přepuštěné máslo ghí se používá tradičně v jihoasijské kuchyni, snadno si jej ale můžete připravit i u vás doma. Má krásně medovou barvu a jemně chutná po oříšcích. Je ideální na smažení nebo pečení a není potřeba jej uchovávat v ledničce.

Suroviny

1 porce
    • 1
      kg máslo

Postup přípravy receptu

1
Nastavte si sporák na nižší střední teplotu. V hrnci nechte rozpustit kostky másla.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Jakmile se máslo kompletně rozpustí, teplotu stáhněte na stupeň 2, takto máslo nechte hodinu, pouze občas promíchejte. V této fázi může sbírat pěnu do samostatné misky nebo ji můžete nechat klesnout ke dnu, dodá tak ghí oříškovou vůni.
3
Téměř hotové máslo ztratí svojí zakalenost a začne být vidět dno hrnce. V této fázi může teplotu mírně zvýšit, maximálně ale o jeden stupeň.
4
Jakmile se začnou u dna usazovat hnědé kousíčky a máslo je čiré a v klidu, ghí je hotové. Teď už ho stačí jenom přelít přecedit přes jemný cedník (ne plastový) vystlaný několika vrstvami gázy. Pokud je potřeba, přecezení můžete několikrát zopakovat.

RADA: Jak prodloužit trvanlivost potravin?

5
Hotové ghí má barvu tekutého medu, průzračné a voní po oříškách.
6
Po vychladnutí ghí ztuhne a bude připomínat zcukernatělý med. Není potřeba uchovávat v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem

Karí z karamelizovaného pórku a…

Ryba se špenátem a máslem

Ryba se špenátem a máslem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Zdravé pečení a mlsání Omáčky & guláše Zavařování & nakládání Vegetariánské a zdravé
Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Bez lepku Indie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Kávový korpus

Kávový korpus

Jahodový džem podle Dity P.

Jahodový džem podle Dity P.

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

128
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
58
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
53
Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a kokosovou rýží
Tofu v arašídové omáčce…
50
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
35
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

Milan Peroutka zuří: Ve Varech mu okradli tchyni!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Přátelské kotletky
Přátelské kotletky
Překvapení v tortile
Překvapení v tortile
Přesňáky s mákem
Přesňáky s mákem
Přesnídávka s jablky a meruňkami
Přesnídávka s jablky a meruňkami
Přesnídávka s ovocem a cuketou
Přesnídávka s ovocem a cuketou
  • Recepty.cz
  • Přepuštěné máslo ghí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact