• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • prejt
Napište svůj komentář k receptu

prejt

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
prejt
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g vepřová játra
    • 1
      kg vepřové nožičky nebo koleno
    • 2
      ks žemle
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 1
      špetka zázvor

Postup přípravy receptu

1
Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová vepřová nebo telecí játra a 2 žemle, předem namočené ve vodě a vymačkané. Směs okořeníme, osolíme, případně podle potřeby trochu zředíme vývarem z masa. Pekáč dobře vymastíme, směs do něho upravíme a v troubě dobře upečeme. Podáváme s chlebem a kyselými okurkami nebo s vařeným bramborem. Studený prejt mažeme na chléb.
2
Na tmavý prejt použijeme navíc kroupy vařené do měkka a vepřovou krev.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Krvavý prejt

Krvavý prejt

Holandská jitrnička (prejt)

Holandská jitrnička (prejt)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JFK | 16. 1. 2014 13:52

    Já mam tak trochu pocit že sice ano, každá trouba peče jinak, ale to spíš znamená charakteristiky ohledně proudění vzduchu a tím teploty v různých částech trouby, ne že nemá smysl udávat údaj o přibližné teplotě.

  • Terami | 11. 12. 2013 10:37

    vzhledem k tomu,že každá trouba peče jinak tak je těžké radit na kolik a jak dlouho...to dá rozum... :-D

  • simca | 14. 12. 2011 11:46

    prosim vas ma se to zeli k tomu varit?

  • fery | 23. 11. 2011 09:24

    a kolik té žemle jako dva uřízlé kousky nebo jako dvě veky v celku?

  • recepty73
    recepty73 | 31. 3. 2011 17:03

    ...světlý prejt dělám od oka, stejně jako krvavý. Část dávám do užších folií na tlačenku a uvařím, část upeču v pekáči.

  • recepty73
    recepty73 | 31. 3. 2011 17:01

    :-D ...pečeme v předehřáté troubě, dozlatova ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 31. 3. 2011 16:59

    ...pokud chcete, aby se k Vám odpověď dostala co nejdřív, raději se přihlašte. Autorka Vám ráda odpoví ;-) :-)

  • Petr | 27. 2. 2011 13:26

    To je zase recept, Dobre upeceme. No ne, ja to snad neupecu dobre?????? Tak snad tam napisu, teplotu a dobu. TOhle nekdo zase nekde opsal a ani nevyzkousel.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Pepř mletý Sůl Vepřová játra Vepřové nožičky Zázvor Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Apple pie

Apple pie

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Báječné špízy

Báječné špízy

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

241
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
58
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
54
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
35
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
34
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Preclíčky sypané mákem
Preclíčky sypané mákem
Preclíky
Preclíky
Prejt
Prejt
Prezidentské maso
Prezidentské maso
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentský beránek
Prezidentský beránek
  • Recepty.cz
  • prejt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact