• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • prejt
Napište svůj komentář k receptu

prejt

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
prejt
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g vepřová játra
    • 1
      kg vepřové nožičky nebo koleno
    • 2
      ks žemle
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 1
      špetka zázvor

Postup přípravy receptu

1
Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová vepřová nebo telecí játra a 2 žemle, předem namočené ve vodě a vymačkané. Směs okořeníme, osolíme, případně podle potřeby trochu zředíme vývarem z masa. Pekáč dobře vymastíme, směs do něho upravíme a v troubě dobře upečeme. Podáváme s chlebem a kyselými okurkami nebo s vařeným bramborem. Studený prejt mažeme na chléb.
2
Na tmavý prejt použijeme navíc kroupy vařené do měkka a vepřovou krev.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Krvavý prejt

Krvavý prejt

Holandská jitrnička (prejt)

Holandská jitrnička (prejt)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JFK | 16. 1. 2014 13:52

    Já mam tak trochu pocit že sice ano, každá trouba peče jinak, ale to spíš znamená charakteristiky ohledně proudění vzduchu a tím teploty v různých částech trouby, ne že nemá smysl udávat údaj o přibližné teplotě.

  • Terami | 11. 12. 2013 10:37

    vzhledem k tomu,že každá trouba peče jinak tak je těžké radit na kolik a jak dlouho...to dá rozum... :-D

  • simca | 14. 12. 2011 11:46

    prosim vas ma se to zeli k tomu varit?

  • fery | 23. 11. 2011 09:24

    a kolik té žemle jako dva uřízlé kousky nebo jako dvě veky v celku?

  • recepty73
    recepty73 | 31. 3. 2011 17:03

    ...světlý prejt dělám od oka, stejně jako krvavý. Část dávám do užších folií na tlačenku a uvařím, část upeču v pekáči.

  • recepty73
    recepty73 | 31. 3. 2011 17:01

    :-D ...pečeme v předehřáté troubě, dozlatova ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 31. 3. 2011 16:59

    ...pokud chcete, aby se k Vám odpověď dostala co nejdřív, raději se přihlašte. Autorka Vám ráda odpoví ;-) :-)

  • Petr | 27. 2. 2011 13:26

    To je zase recept, Dobre upeceme. No ne, ja to snad neupecu dobre?????? Tak snad tam napisu, teplotu a dobu. TOhle nekdo zase nekde opsal a ani nevyzkousel.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Pepř mletý Sůl Vepřová játra Vepřové nožičky Zázvor Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Domácí nugát

Domácí nugát

České kuře pečené

České kuře pečené

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

137
Dýňová tortila
Dýňová tortila
44
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
44
Máslové řízky
Máslové řízky
43
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
37
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Měsíc po smrti Mariky (†38) z Kitchen Story: Srdceryvná slova matky!

Měsíc po smrti Mariky (†38) z Kitchen Story: Srdceryvná slova matky!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Preclíčky sypané mákem
Preclíčky sypané mákem
Preclíky
Preclíky
Prejt
Prejt
Prezidentské maso
Prezidentské maso
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentský beránek
Prezidentský beránek
  • Recepty.cz
  • prejt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact