• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prdelačka z jelítka - jíšková
Napište svůj komentář k receptu

Prdelačka z jelítka - jíšková

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prdelačka z jelítka - jíšková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kroupové jelito cca 200 g
    • sádlo nebo olej
    • cibule malá nebo jen půlka
    • 1,50
      lžíce hladká mouka 1 -
    • 500
      ml vývar nebo bujon
    • sůl a pepř dle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžička majoránka

Postup přípravy receptu

1
Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět. Jelito vymačkáme ze střívka, promícháme s cibulkovou jíškou a přilijeme vývar. Povaříme, dochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Podáváme s čerstvým pečivem.
2
Do polévky můžeme přidat vařené kroupy nebo rýži.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Bramborová jelítka Goja

Bramborová jelítka Goja

Česnečka - jíšková

Česnečka - jíšková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jan raska | 11. 2. 2017 11:09

    dekuji za opravdu vybornou zabijackovou polevku pro kterou nemusim shanet praseci ingredience, ktere by manzelku prinejmensim vypudily z kuchyne

  • Jana | 6. 1. 2016 08:07

    Vynikající :-)

  • Tomáš | 1. 2. 2015 12:00

    Moc jsem tomu nedával ale fakt se to dá. S chlebem je to uplný ideál.

  • Jana | 5. 11. 2014 18:19

    Manželovi jsem ji předložila k večeři a moc si pochvaloval jak je výborná a tak vám za něj děkuji.

  • Zuzana | 27. 1. 2014 11:58

    Můžu doporučit! Polévka je to fantastická a hlavně nemusí být zrovna když se zabíjí, prostě stačí koupit jelito a to. :-)

  • Marie Antošová | 23. 10. 2013 09:27

    Je to výborná polévka jako z domácí zabíjačky,kdo má rád krvavou polévku,tak tuhle určitě zkuste.Je sytá a s chlebem k večeři i k obědu nadmíru stačí.

  • Davidová | 17. 5. 2012 09:39

    měla jsem velký oči a udělala jí ze dvou jelit, nemůžu jinak než pochválit, ale než aby jsme měli stejnou polévku třetí den, dala jsem něco i zmrazit :-D

  • Remkova | 20. 3. 2012 18:11

    S manzelem jsme ji snedli naposeni, samozrejme s chlebem.

  • Bohunka | 7. 2. 2012 17:14

    Zabijačku jsme dělali naposled před 5 lety u rodičů a manželovi se po takových radostech jako je prdelačka nebo domácí tlačenka moc stýská. Koupila jsem tedy jelito a zkusila jí uvařit. Tak jsem si šplhla, že jsem z toho v šoku ještě teď! Česnek si tedy přidával ještě čersvý do misky, ale to dělá normálně i u bramboračky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kroupové jelito Majoránka Sádlo Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Minipizzy

Minipizzy

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
21
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
20
Buřty na pivu
Buřty na pivu
17
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Pražský koláč
Pražský koláč
Pražský koláč s opilými hruškami
Pražský koláč s opilými hruškami
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
Prdelky
Prdelky
Preclíčky sypané mákem
Preclíčky sypané mákem
Preclíky
Preclíky
  • Recepty.cz
  • Prdelačka z jelítka - jíšková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact