• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pražský koláč s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Pražský koláč s ovocem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vláčný nadýchaný korpus, lahodný pudinkový krém a křupavá drobenka. To je pražský koláč. Moučník s tradicí, na kterém si pochutnají všichni milovníci kynutého těsta. Upečte si tento retro zázrak ještě dnes.

Suroviny

2 porce
    • 160
      ml mléko
    • 30
      g droždí čerstvé
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 60
      g cukr krupice
    • 250
      g majonéza
    • 1
      ks vejce + 1 vejce na potření
  • Drobenka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 100
      g máslo studené pokrájené
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      lžička skořice
  • Krém
    • 1
      l mléko
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 250
      g máslo studené
    • 150
      g vanilkový pudink
    • 150
      ml smetana 30%
  • Na rozvar a dokončení
    • 500
      g ovoce čerstvé bobulové (borůvky, maliny, jahody)
    • 3
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Do misky nalijte vlažné mléko, rozdrobte do něj droždí, přidejte špetku soli, zaprašte moukou a nechte na teplém místě asi 10 minut vzejít. Do mísy robotu prosejte mouku, přidejte cukr, majonézu a vejce. Vlijte vzešlé droždí a hnětacím hákem zpracujte hladké vláčné těsto. Bude to trvat asi 10 minut. Mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 60 minut kynout, těsto zdvojnásobí objem.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

2
Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vytvarujte dva bochánky. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě 15 minut kynout.
3
Připravte drobenku. Všechny suroviny dejte do misky a prsty zpracujte na drobenku. Koláče potřete rozšlehaným vejcem, posypte drobenkou a pečte asi 20 minut, na povrchu by měly zezlátnout.

RADA: Borůvkový koláč jako od babičky: Jednoduchý a osvěžující moučník, který musíte ochutnat

4
Uvařte krém. Do kastrůlku vlijte tři čtvrtiny mléka, vsypte oba cukry a máslo nakrájené na kousky. Za stálého míchání rozpusťte. Zbylé mléko nalijte do misky, rozmíchejte v něm pudinkový prášek a přilijte do kastrůlku. Míchejte, přiveďte k varu, stále míchejte, dokud pudink nezhoustne. Odstavte z plotny, na povrch pudinku položte fólii, aby se nevytvořil škraloup a nechte vychladnout.
5
Udělejte ovocný rozvar. Do kastrůlku dejte třetinu ovoce – jahody pokrájejte, pak přidejte cukr a pomalu vařte, dokud se ovoce nerozpadne a omáčka nezačne houstnout. Odstavte a nechte vychladnout.

RADA: Zmrazené drobné ovoce

6
Smetanu ušlehejte dotuha a postupně vmíchejte do vychladlého pudinku, vznikne hladký krém.
7
Vychladlý koláč prokrojte, na spodní část naneste pořádnou vrstvu krému, pokapejte ovocným rozvarem, poklaďte ovocem a přiklopte horní částí korpusu.
8
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pražský koláč

Pražský koláč

Kynutý koláč s tvarohem

Kynutý koláč s tvarohem

Pražský koláč s opilými hruškami

Pražský koláč s opilými hruškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Majonéza Máslo Mléko Ovoce Skořice Smetana Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený špenát

Dušený špenát

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

27
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
27
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
17
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Pražská polévka
Pražská polévka
Pražský koláč
Pražský koláč
Pražský koláč s opilými hruškami
Pražský koláč s opilými hruškami
Prdelačka z jelítka - jíšková
Prdelačka z jelítka - jíšková
Prdelky
Prdelky
Preclíčky sypané mákem
Preclíčky sypané mákem
  • Recepty.cz
  • Pražský koláč s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact