• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pražené mandle
Napište svůj komentář k receptu

Pražené mandle

autor: jeryje
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pražené mandle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mandle
    • olej
    • sůl
    • ubrousek

Postup přípravy receptu

1
Nevyloupané mandle spaříme vroucí vodou, případně chvíli povaříme, aby nam povolila slupka. Mandle postupně zbavujeme slupek. Po vychladnutí se mandle loupou lépe. Po vyloupání ze slupky je důležité každou jednotlivou mandli rozdělit na dvě části. Dojde potom k daleko lepšímu propražení. Osvěčil se mi malý nůž, kterým odděluji obě části jádra. Poté už můžeme mandle opražit na oleji v menší pánvi. Je důležité pravidelné míchání, aby se jádra vypražila rovnoměrně. Když dostanou narůžovělý nádech jsou hotová. Přemístíme je na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje, osolíme a můžeme podávat.
2
Výborně se hodí na jakékoliv slavnostní příležitosti a bez problémů se nechají skladovat. (do 1 měsíce).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Pražené vločky

Pražené vločky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáša | 14. 12. 2015 22:26

    Pokud dáte vyloupané mandle do mrazáku a poté smažíte,nenapijí olej jen se krásně osmaží

  • greenfood | 14. 7. 2013 19:15

    Dobytku :-$

  • sarka | 25. 12. 2012 13:53

    Díky za všechny postřehy, právě jsem mandle udělala v mikrovlnce a jsou super, hlavně bez oleje, to velmi kvituji :-)

  • Timotej | 31. 10. 2011 17:23

    Ja ked ich lupem davam ich na tanierik so soľou, vtedy su vlhke a sol sa na nich dobre prichytí. Do mikrovlnky na 3 minuty z jednej strany a na 3 minuty z druhej strany. Mňam.

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 16:41

    1*

  • recepty 73 | 10. 3. 2010 17:45

    Mandle jsou lepší,když se jen spaří,ne vaří,nejsou pak ,,skelné,, ,ale zůstanou bílé.Loupat mi šly vždy líp teplé.Pražit se dají jak v troubě,tak i na pánvi,mikrovlnku jsem ještě nezkoušel.Oleje používám minimálně,naleju si trošku do dlaně a mandle po hrstích v rukách jen promnu.Moc dlouho bych je ale neskladoval,nejsou pak tak křupavé...,ale stejně se většinou skladování nedočkají:-).Jiří

  • Martina Jurošková | 10. 3. 2010 17:30

    Mamka je dělala,když jsem byla malá a dnes jsem jí prosila o recept ale nemůžu se s ní spojit.Tak jako klasicky tyhle stránky NEZKLAMALY !!!jdu na to a pro změnu to zkusím v mikrovlnce ,ale na druhou stranu,tam asi ten olej bude chybět nebo respektive,jak se tam potom ta sůl udrží ? Zkusím a pak napíši ,jak to chutnalo.

  • Gábina H | 13. 12. 2007 15:30

    Jarko, já jsem je taky zkoušela pražit v mikrovlnce, někdy tam dělám i chroupáčky do polévky. Normálně je rozprostřu na talíř, nejlépe v jedné vrstvě, dám výkon na max a po když začínají hnědnout, tak je promíchám, aby se opekly rovnoměrně.

  • barča | 13. 12. 2007 14:51

    Pro Renatu, nemám zkušenosti s troubou, ale ostatní odpověděly za mne, takže asi ano jde to a hlavně nebudou tak moc mastné.

  • Jarka O. | 12. 12. 2007 15:15

    Ano, jako hranolky, pak jsem je vyklopila na ubrousek a osolila. Nebyly skoro vůbec mastné, což se mi na pánvi příliš nedaří, tam se smaží při nižší teplotě a přece jen trochu nasáknou. Paní Marie, popište mi, prosím podrobněji, jak děláte mandle v mikrovlnce, zkusila bych to. Děkuji.

  • Marie Svobodová | 12. 12. 2007 14:09

    Jednou jsem zkusila dát oloupané mandle do mikrovlnky a udělaly se stejně jako na oleji, jen je třeba s nima zamíchat.

  • Anonym | 12. 12. 2007 12:48

    p.Jarko,normálně jak hranolky,dokud nejsou růžové?Pak vysušit a osolit?

  • Renata Petroušová | 12. 12. 2007 12:03

    Barčo,můžeme ty mandle také pražit v troubě?

  • barča | 11. 12. 2007 20:12

    dělám je často, není nutno je půlit. Celý fígl je v pražení při minimální teplotě, hezky pomalu a míchat a nechat pořádně vystadnout, pak křupou. Jinak je postup stejný.

  • Jarka O. | 11. 12. 2007 12:09

    Když jsem ještě používala friťák, byly mandle nejlépe pražené právě z friťáku - hezky stejnoměrně. Pražím jich 1/2 kg najednou, tak to se pak vyplatilo:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Vaření Pražení Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mandle Olej Sůl Ubrousek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

34
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
19
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
18
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
16
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Pravý upírský bramborák
Pravý upírský bramborák
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…
Pravý vlašský salát
Pravý vlašský salát
Pražma na bramborách pečená
Pražma na bramborách pečená
Pražma na citronu a rajčatech
Pražma na citronu a rajčatech
Pražma na grilu se zeleninou
Pražma na grilu se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Pražené mandle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact