• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pravý ukrajinský boršč
Napište svůj komentář k receptu

Pravý ukrajinský boršč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý ukrajinský boršč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g maso hovězí a vepřové, nebo může být i kůřecí
    • 1
      ks červená řepa
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      sklenice zelí
    • 4
      ks brambory
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička mletá paprika
    • olej
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      kelímek bílý jogurt nebo smetana

Postup přípravy receptu

1
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na kostky nakrájené maso a až sebereme pěnu, tak přidáme koření. Vaříme do poloměkka. Celou oloupanou řepu vložíme k masu a dále vaříme. Mrkev, petržel nakrájíme na malé kostky nebo nastrouháme najemno a dáme do hrnce chvíli po řepě. Zvlášť na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli přidáme část nastrouhané mrkve (pokud máme na kostky, tak nedáváme). Zaprášíme mletou paprikou, přidáme celý protlak a vytvoříme hustou hmotu, kterou pak rozředíme trochou vývaru a ještě chvíli povaříme. Obsah pánve vložíme do hrnce. Předtím vyjmeme uvařenou řepu, kterou po vychladnutí nakrájíme na kostky (pustí tmavě červenou barvu) a vložíme zpět do hrnce.
2
Nakonec přidáme na větší kousky nakrájené brambory a až je všechno uvařené, tak navrch dáme překrájené kysané zelí nebo i čerstvé. Zelí už se nemusí vařit, pouze se spaří. Polévku necháváme volně probublávat, nevaříme na silném ohni.
3
Na talíři ochutíme bílým jogurtem nebo smetanou. Lepší je počkat do dalšího dne, kdy polévka získá jemně navinulou chuť (i bez octa).
4
Vegetariáni pouze vynechají maso, protože i zeleninový boršč je vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 23:21

    Opravdu moc dobrý.

  • Jana | 21. 10. 2014 20:26

    prvně vařila a podle tohoto receptu se opravdu povedl. Moc ňamka.

  • Machal84 | 23. 11. 2010 15:35

    Výborný - připravovali jsme opakovaně pro návštěvy a vždy měl veliký úspěch.

  • Petra Bartlova | 8. 7. 2007 10:34

    mylim ze to byl dobry napad stim kurecim masem jedla to cela rodina

  • Uljana Kimačenko | 18. 10. 2005 16:49

    Myslim ze ten recept ktery jste napsala,je dobry,ale neni to pravy ukrajinsky boršč.Cervena repa se muze take varit zvlast ve slupce,tim neztrati svou barvu,a k borščevi uz pak nemusite davat papriku.

  • Míša Pekařová | 13. 9. 2005 19:49

    Tak to byla ňaminka!!! Výborná polívka v kombinaci s kyselou smetanou, jedla to i moje 4-letá dcera, která nejí jen tak něco!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Bobkový list Brambory Červená řepa Česnek Cibule Kmín Maso Mletá paprika Mrkev Nové koření Olej Petržel Rajský protlak Sůl Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Máslové řízky

Máslové řízky

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Salát Caesar

Salát Caesar

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

303
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
67
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
29
Houbový guláš
Houbový guláš
26
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Jiří Krampol (87) bojuje v nemocnici: Připojili ho na kyslík!

Jiří Krampol (87) bojuje v nemocnici: Připojili ho na kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

  • Recepty.cz
  • Pravý ukrajinský boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact