• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pravý medový dort
Napište svůj komentář k receptu

Pravý medový dort

0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý medový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr drobný
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g hera
    • 3
      lžíce med tmavý
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 400
      g hladká mouka
  • Krém
    • 300
      g máslo
    • 1
      plechovka salko kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

1
Těsto: ve vodní lázni rozpustíme heru, přidáme vejce, med, cukr, mouku, jedlou sodu. Mícháme dohladka. Na plech s pečícím papírem rozetřeme těsto v co nejtenčí vrstvě a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 7-10 minut. Takto upečeme více plátů. Péct ve tvaru velké dortové formy!
2
Krém: máslo, kondenzované mléko ušleháme dohladka.
3
Připravíme posypku z okrájených kousků těsta, které rozdrobíme najemno. Střídavě klademe vrstvy těsta a krému, dokud vše nespojíme (asi 6 vrstev). Na závěr potřeme celý dort včetně boků a posypeme posypkou. Před podáváním každý ukrojený trojúhelník ozdobíme na talíři šlehačkou a čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký medový dort s tvarohem

Řecký medový dort s tvarohem

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Pravý vlašský salát

Pravý vlašský salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Strehleová | 6. 2. 2009 18:36

    Do medového dortu patří karamelový krém,takže se salko musí uvařit.Je to ve všech receptech.Takže Sylvo, salko určitě uvařte,je to i chutnější.

  • ilis ilis | 5. 2. 2009 17:17

    Gábi,drobný cukr rovná se pískový cukr.Sylvo,salko se nevaří,jelikož vařením zkaramelizuje.Krém je řídký,to ano,ale je to jen dobře,lépe se s krémem pracuje,díky máslu v chladničce rychle ztuhne.Plátů z těsta je 5 až 6.

  • ilis ilis | 5. 2. 2009 17:08

    Gábi,drobný cukr rovná se pískový cukr.Sylvo,salko se nevaří,jelikož vařením zkaramelizuje a vznikl by nám jiný druh krému,než ten,který pro tento recept potřebujeme.Krém je řídký,to ano,ale je to jen dobře,lépe se s krémem pracuje.Po namazání krémem korpusů a vložení do chladničky,díky máslu rychle ztuhne.Plátů z těsta je 5 až 6 záleží jak silné vrstvy těsta mažete.Já to dělám takto:tužkou obkreslím tvar dortové formy na pečící papír,takto si připravím 6 pečících papírů.Snažím se gumovou stěrkou roztírat těsto tak,abych moc nepřetahovala i když nějaký ten odkrojek zbýt musí,aby bylo na posypku.Po upečení a vychladnutí korpusů položím na korpusy dortovou formu a nožem objedu po celém obvodu.Tímto docílím,stejný tvar a velikost všech upečených plátů.

  • ilis ilis | 5. 2. 2009 15:35

    Gábi ano,cukr drobný rovná se cukr pískový.Sylvo,salko se do tohoto receptu nevaří,jelikož by vařením zkaramelizovalo a to je pro tento recept nežádoucí.Krém je řídký,to ano,ale to je jen dobře,lépe se sním pracuje.Po vložení do chladničky,díky máslu,krém krásně ztuhne.Plátů z těsta je 5 až 6 záleží jak velkou vrstvu těsta mažete.Čím je vrstva tenčí tím je lepší.Dortovou formu obyčejnou tužkou obkreslím na pečící papír.Takto si připravím 6 pečících papírů.Snažím se co nejméně při mazání přetahovat.Roztírám gumovou stěrkou,ale nějaký odkrojek zbýt musí,aby bylo na posypku.Po upečení a vychladnutí korpusu položím dortovou formu přímo na těsto a obvod formy objedu nožem.Tímto získám pláty o stejné velikosti a tvaru.

  • Sylva P. | 5. 2. 2009 08:48

    To salko se nevaří? Není ten krém řídký? A kolik asi plátů z těsta uděláte? Dík

  • Gábina H | 5. 2. 2009 07:36

    Drobný cukr? To jako pískový?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Salko Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Nugátové řezy

Nugátové řezy

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

117
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
99
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
77
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
62
Koktejl mint vibe
Koktejl mint vibe
52
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Pravý medový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact