• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pravý americký Apple Pie
Napište svůj komentář k receptu

Pravý americký Apple Pie

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: 360 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý americký Apple Pie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1,25
      lžička sůl
    • 80
      g cukr krupice
    • 55
      g hnědý cukr
    • 260
      g máslo
    • 1,10
      kg jablka sladká
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 0,75
      lžička skořice - mletá
    • 0,25
      lžička muškátový oříšek
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob

Postup přípravy receptu

1
Množství surovin odpovídá pečicí nádobě o průměru 23 cm a výšce 5 cm.
2
**Náplň:** Do velké misky dejte na plátky nastrouhaná jablka, přidejte 50 g cukru krupice a 55 g hnědého cukru. Přidejte citronovou šťávu, skořici, muškátový oříšek a čtvrt lžičky soli.
3
Pořádně promíchejte a nechte 3 hodiny odstát. Po třech hodinách přeceďte vzniklou směs přes cedník po dobu cca 30 minut) a do nádoby zachyťte vzniklou šťávu (mělo by jí být cca půl hrníčku - 120 ml). Do jablek nyní vmíchejte kukuřičný škrob. Do vzniklé šťávy přidejte 30 g másla. Strčte do mikrovlnky a pusťte na plný výkon, dokud z hrníčku nezmizí cca 1/3 objemu a vzniklá směs nebude mít syrupovou hustotu.
4
**Těsto:** Smíchejte mouku, čajovou lžičku soli a 30 g cukru krupice. Přidejte 230 g másla a promíchejte, než vznikne jemné těsto. Pokud bude stále moc suché, přilejte trochu vody. Ideální stav je pěkně pevné těsto, které vyválejte do koule. Tu rozdělte na dvě stejné poloviny a vyválejte z nich dvě placky. Obě dejte na 1 hodinu do ledničky, aby ztuhly.
5
**Výroba koláče:** Po 1 hodině vyndejte těsto a dejte ho na pomoučněnou podložku. Vyválejte kruh o průměru 30 cm. Těsto vložte do pečicí nádoby a ořízněte zbytky. Nechte asi 1 cm přes okraje rezervu. Přikryjte fólií a vložte opět do ledničky. Z druhé části těsta vyválejte také placku cca o průměru 30 cm, položte na pečicí papír a dejte také do ledničky.
6
Po cca 15 minutách vyndejte těěsto na pečicím papíru z ledničky a nechejte 10 minut odstát při pokojové teplotě. Mezitím vyndejte z ledničky pečicí nádobu s druhým těstem a vložte do něj směs jablek. Zalijte rovnoměrně sirupem z jablečné šťávy. Navlhčete vodou okraje vrchního těsta a koláč s ním přikryjte. Prsty spojte obě čísti těsta tak, aby nikde nybla mezera, kterou by unikala šťáva. Na povrchu koláče udělejte pět 5 cm čezů nožem, aby měla kudy unikat pára.
7
**Pečení:** Předehřejte troubu na 220 °C. Koláč dejte na nejnižší pozici a pečte cca 30 minut. Poté zakryjte vrch koláče alobalem nebo pečicím papírem, aby se zabránilo zhnědnutí povrchu a pečte dalších 20 minut.
8
Než koláč naříznete, nechte ho zhruba 3 - 4 hodiny chladnout, ale to se vám určitě nepovede, protože ho budete chtít zdlábnout ještě horký. Ale věřte, že mnohem lepší je studený, kdy těsto nasaje vlhkost z náplně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple pie

Apple pie

Apple Pie II.

Apple Pie II.

Apple pie - anglický jablkový koláč

Apple pie - anglický jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka | 28. 10. 2016 19:49

    Zrovna se chladí, těsto opruz, drobilo se to, ale tak jsem místo válečku použila ruce a vytlačila to a vrchni díl už válela pomocí potravinářské folie. Voní to krásně, tak snad si zítra pochutnáme.

  • pepa | 2. 8. 2016 17:50

    z polohtrubý mouky výbornej nápad dostal sem mísu plnou drobenky!!!!!!!

  • Adam | 5. 7. 2013 14:08

    Jak velká je koláč pro 4 lidi??? :-)

  • Monika | 2. 2. 2011 13:59

    Koláč je výborný, akorát se těsto drobí, ale po přidání jednoho vejce už to bylo OK :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hnědý cukr Jablka Kukuřičný škrob Máslo Muškátový oříšek Polohrubá mouka Skořice - mletá Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

148
Dýňová tortila
Dýňová tortila
117
Máslové řízky
Máslové řízky
113
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
39
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
38
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé špecle
Pravé špecle
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
Pravý segedínský guláš
Pravý segedínský guláš
Pravý staročeský smažený kapr
Pravý staročeský smažený kapr
Pravý upírský bramborák
Pravý upírský bramborák
  • Recepty.cz
  • Pravý americký Apple Pie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact