• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pravý americký Apple Pie
Napište svůj komentář k receptu

Pravý americký Apple Pie

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: 360 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravý americký Apple Pie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1,25
      lžička sůl
    • 80
      g cukr krupice
    • 55
      g hnědý cukr
    • 260
      g máslo
    • 1,10
      kg jablka sladká
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 0,75
      lžička skořice - mletá
    • 0,25
      lžička muškátový oříšek
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob

Postup přípravy receptu

1
Množství surovin odpovídá pečicí nádobě o průměru 23 cm a výšce 5 cm.
2
**Náplň:** Do velké misky dejte na plátky nastrouhaná jablka, přidejte 50 g cukru krupice a 55 g hnědého cukru. Přidejte citronovou šťávu, skořici, muškátový oříšek a čtvrt lžičky soli.
3
Pořádně promíchejte a nechte 3 hodiny odstát. Po třech hodinách přeceďte vzniklou směs přes cedník po dobu cca 30 minut) a do nádoby zachyťte vzniklou šťávu (mělo by jí být cca půl hrníčku - 120 ml). Do jablek nyní vmíchejte kukuřičný škrob. Do vzniklé šťávy přidejte 30 g másla. Strčte do mikrovlnky a pusťte na plný výkon, dokud z hrníčku nezmizí cca 1/3 objemu a vzniklá směs nebude mít syrupovou hustotu.
4
**Těsto:** Smíchejte mouku, čajovou lžičku soli a 30 g cukru krupice. Přidejte 230 g másla a promíchejte, než vznikne jemné těsto. Pokud bude stále moc suché, přilejte trochu vody. Ideální stav je pěkně pevné těsto, které vyválejte do koule. Tu rozdělte na dvě stejné poloviny a vyválejte z nich dvě placky. Obě dejte na 1 hodinu do ledničky, aby ztuhly.
5
**Výroba koláče:** Po 1 hodině vyndejte těsto a dejte ho na pomoučněnou podložku. Vyválejte kruh o průměru 30 cm. Těsto vložte do pečicí nádoby a ořízněte zbytky. Nechte asi 1 cm přes okraje rezervu. Přikryjte fólií a vložte opět do ledničky. Z druhé části těsta vyválejte také placku cca o průměru 30 cm, položte na pečicí papír a dejte také do ledničky.
6
Po cca 15 minutách vyndejte těěsto na pečicím papíru z ledničky a nechejte 10 minut odstát při pokojové teplotě. Mezitím vyndejte z ledničky pečicí nádobu s druhým těstem a vložte do něj směs jablek. Zalijte rovnoměrně sirupem z jablečné šťávy. Navlhčete vodou okraje vrchního těsta a koláč s ním přikryjte. Prsty spojte obě čísti těsta tak, aby nikde nybla mezera, kterou by unikala šťáva. Na povrchu koláče udělejte pět 5 cm čezů nožem, aby měla kudy unikat pára.
7
**Pečení:** Předehřejte troubu na 220 °C. Koláč dejte na nejnižší pozici a pečte cca 30 minut. Poté zakryjte vrch koláče alobalem nebo pečicím papírem, aby se zabránilo zhnědnutí povrchu a pečte dalších 20 minut.
8
Než koláč naříznete, nechte ho zhruba 3 - 4 hodiny chladnout, ale to se vám určitě nepovede, protože ho budete chtít zdlábnout ještě horký. Ale věřte, že mnohem lepší je studený, kdy těsto nasaje vlhkost z náplně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Apple pie

Apple pie

Apple Pie II.

Apple Pie II.

Apple pie - anglický jablkový koláč

Apple pie - anglický jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka | 28. 10. 2016 19:49

    Zrovna se chladí, těsto opruz, drobilo se to, ale tak jsem místo válečku použila ruce a vytlačila to a vrchni díl už válela pomocí potravinářské folie. Voní to krásně, tak snad si zítra pochutnáme.

  • pepa | 2. 8. 2016 17:50

    z polohtrubý mouky výbornej nápad dostal sem mísu plnou drobenky!!!!!!!

  • Adam | 5. 7. 2013 14:08

    Jak velká je koláč pro 4 lidi??? :-)

  • Monika | 2. 2. 2011 13:59

    Koláč je výborný, akorát se těsto drobí, ale po přidání jednoho vejce už to bylo OK :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hnědý cukr Jablka Kukuřičný škrob Máslo Muškátový oříšek Polohrubá mouka Skořice - mletá Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

53
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
30
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
20
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé špecle
Pravé špecle
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
Pravý segedínský guláš
Pravý segedínský guláš
Pravý staročeský smažený kapr
Pravý staročeský smažený kapr
Pravý upírský bramborák
Pravý upírský bramborák
  • Recepty.cz
  • Pravý americký Apple Pie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact