• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pravé tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Pravé tiramisu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cukrářské piškoty
    • 3
      ks vejce
    • 250
      ml šlehačka
    • ztužovač šlehačky
    • 250
      g mascarpone
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • káva S rumem (nebo jiný likér na ochucení dle chuti))
    • kakao

Postup přípravy receptu

1
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a mascarpone a nakonec sníh z bílků. Piškoty máčíme v uvařené a vychladlé silné kávě s rumem a skládáme vrstvy - piškoty - směs - poslední směs, posypeme kakaem a dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe udělat večer a nechat ztuhnout do rána.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Pravé tiramisu bez vajec

Pravé tiramisu bez vajec

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karel Prokopič | 26. 7. 2007 21:21

    Jak už napsali "předřečníci", tak pravý ten recept rozhodně není. Rum s kafem, to je hrozný utrejch a ještě to máčet!! Na část piškotů se NAKAPE KVALITNÍ kávový vývar a na část piškotů se NAKAPE nejlépe Amaretto.Jinak se vám to rozplizne. Vrch se posype KVALITNÍM HOŘKÝM kakaem. Ale česká varianta, hlavně ta, KDE NEJSOU TA VEJCE a místo mascarpone je tam přírodní pomazánkové máslo, je pro mne osobně lepší. Zkoušel jsem to v Římě několikrát, ale to mascarpone je tak strašně tučná surovina a ještě ta vejce do toho... Naš českéí variantě neříkejme třeba tiramisu, ale je to lepší pokrm. Neklaněl bych se hned před něčím, co je cizokrajné.

  • Zora Manasová | 20. 7. 2007 18:31

    S tým "pravým" je vždy problém. Aj na sviečkovú je množstvo receptov, i na bryndzové halušky. Ja som napríklad čítala prvý recepty na tiramisu pred vyše dvadsiatimi rokmi v Burde a určite bolo bez vajec, čo ma zaujalo a preto si to dodnes pamätám.

  • Di | 16. 7. 2007 08:06

    Když "pravé", tak určitě ne cukrářské piškoty, ale speciální piškoty na tiramisu, například značky Paffino, určitě ne rum, ale likér amaretto a rozhodně ne ztužovač. Myslím, že v Itálii se někdy ani nedává šlehačka, prostě jen ušlehaná vajíčla s cukrem a mascarpone. Co kuchař, to jistě malá odlišnost. Co se týče mně, "pravé" tiramisu v Itálii mi moc chutná, ale se stejnou chutí si dám i "levé" české tiramisu ze šlehačky a pomazánkového másla (jen ty piškoty kupuji "pravé"). Nicméně dietní to rozhodně není. To se jen tak pomazánkové máslo tváří, že může být méně tučné (než klasické máslo ale určitě je), ale v podstatě má tučnost šlehačky. Ale to by člověk nesměl jíst a připravovat nikdy žádné moučníky.

  • Zora Manasová | 15. 7. 2007 15:47

    Hoci nemám rada kel (kapustu) okrem ružičkového, nikdy by som si netrúfla povedať, že všetky jedlá z neho nie sú dobré. Preto sa vždy divím sebaistote všetkých, čo šmahom ruky posúdia a odsúdia všetko, aj to čo nepoznajú. Tiež ma veľmi prekvapilo Tiramisu po česky pomazánkovým maslom, ale vzhľadom na komentáre som ho vyskúšala. Skúsenosti s pečením nemám takmer žiadne, pečiem v podstate len z lískového cesta, u nás pečie, a veľmi dobre, môj muž. Ale Tiramisu sa mi podarilo a syn bol nadšený. Nie je drahé, rýchla príprava a je bez surových vajec i stužovača (na čo zbytočná chémia). A podľa komentárov niektoré dámy tento krém používajú s veľkým úspechom aj do iných múčnikov (samozrejme sa nemôžu dlho skladovať), takže tvrdenie, že pomazánkové maslo v múčnikoch nie je ani trochu dobré je asi trochu prehnané. Ale ináč, ako hovorí pán mlynár v Babičce "proti gustu žádny dišputát".Dobrú chuť a pekné leto všetkým. Zora

  • Eva Červenková | 13. 7. 2007 16:51

    souhlasim s pani zdenkou!!!

  • Irena Krupičková | 13. 7. 2007 08:08

    Možná kdybych nenazvala recept "pravé", nerozpoutala by se taková debatn´vlna:-). Ale 100% souhlasím s paní Zdeňkou, je to slavnostní moučník, dělaný jen občas a důležité, že hostům a nám chutná! Takže dobrou chuť ještě jednou všem

  • Hanula | 12. 7. 2007 23:57

    Mám stejný názor jako Irena s pomazánkovým máslem mi tento recept vůbec nechutná a vejce syrová dávat teď v létě je také nesmysl!!! Jsou tu daleko lepší recepty na tiramisu bez vajec a pomazánkového másla

  • Zdeňka Raindlová | 12. 7. 2007 18:15

    Další "pravé" tiramisu a debata o ingrediencích...:-) mám také předpis na "pravé" tiramisu, a ať už pravé je nebo ne, je podle všech, kteří ho jedli, vynikající. Podobá se tomuto, pouze 4 žloutky se s cukrem ušlehají v páře (prevence proti salmonelóze),bílky se nepoužijí, jinak 500g mascarpone, žádná šlehačka ani ztužovač, a do kávy amaretto. Často používám napůl mascarpone a ricottu, je to o něco levnější a méně tučné. Ovšem u tohoto moučníku (mimochodem připravuji ho pouze ke slavnostním příležitostem) odmítám veškeré náhražky jako tvaroh, lučinu, pomazánkové máslo....to už pak prostě není tiramisu! To je jako bychom chtěli připravit svíčkovou ze sojového masa :-)

  • Irena Krupičková | 12. 7. 2007 18:10

    Myslím, že tento druh moučníku pomazánkové máslo zkazí. Nicméně každému chutná něco jiného. Recepty jsou pro inspiraci a ne na rozkaz, tak se přece nehádejte:-). Dejte si energetickou nebo kalorickou bombu jak je libo a bude to. Pomazánkové máslo taky přece není zrovna dietní:-)

  • Tereza J. | 12. 7. 2007 13:42

    Barčo, energetická bomba:)))

  • Hana Rožníčková | 12. 7. 2007 13:35

    A nám to chutná i z toho pomazánk. másla.

  • Katka Maršálková | 12. 7. 2007 12:59

    já používám kombinaci mascarpone a zakysaná smetana - bez ztužovače, bez šlehačky a bez vajec....a ztuhne to super:o)

  • Marie Pospíšilová | 12. 7. 2007 12:50

    Pane Karle, nic proti, ale pomazánkové máslo v moučníkách není ani trochu dobré. Proto také mají největší úspěchy ovocné zákusky z tvarohu a kysanou smetanou nebo šlehačkou - právě kvůli absenci margarínu. No, proti gustu žádný dišputát, pokud vám to chutná... ale říkám si... žijeme jen jednou, kromě toho určitě člověk nesní celý dort na posezení a chceme si snad pochutnat, proto zákusky děláme že?

  • barča | 11. 7. 2007 21:20

    A jak byste tedy paní Terezo J. řekla správně místo kalorická bomba ? Joulová bomba ? To je pěkný nesmysl, že ?

  • Tereza J. | 11. 7. 2007 16:11

    Zase ktosi straší , mimochodom, keď už, tak Jouly, nie kalórie:))) Karol, milé dámy si nedávajú tiramisu 3x denne, takže energetická hodnota je určite vyvážená menej energetickými jedlami a určite aj pohybom:)))

  • Karel Prokopič | 11. 7. 2007 15:52

    Měl jsem možnost nedávno v Římě ochutnat několikrát tiramisu. Upřímně řečeno - nic moc. Milé dámy, to Mascarpone má šílený obsah tuku. K tomu dáte vejce a cukříček a piškotky a šlehačku a alkohol. Je to kalorická bomba první třídy. Proto mám radši to dělat z českých surovin - pomazánkové máslo a vůbec ne vejce. Mně to chutná daleko víc.

  • Irena Krupičková | 11. 7. 2007 14:03

    Amaretem určitě nic nezkazíte, je to na chuti každého. A jinak jsem zkoušela bez ztužovače a právě to moc neztuhlo, tiramisu bylo lepkavé, místy tekoucí, takhle se to krásně nakrájí na porce a nemusí se vyjídat lžičkou

  • Yvonne St. | 11. 7. 2007 12:14

    Súhlasím s pani Rožníčkovou a skúste namiesto rumu Amareto. A dokonca ani vajcia nie sú zapotreby, najmä keď nás straší salmonelóza.

  • Hana Rožníčková | 11. 7. 2007 11:46

    Já nechápu, proč používáte ztužovač, kombinace šlehačky+mascarpone, ztuhne i bez ztužovače.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Cukrářské piškoty Kakao Káva Mascarpone Šlehačka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Tatarka

Tatarka

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
23
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
21
Dušené zelí
Dušené zelí

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Pravé tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact