• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pravé řecké Pasticcio
Napište svůj komentář k receptu

Pravé řecké Pasticcio

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
Pravé řecké Pasticcio
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 650
      g mleté maso - hovězí nebo jehněčí (libové)
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 1
      lžíce majoránka
    • 1
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička muškátový oříšek mletý
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g makaróny
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g řecký jogurt - pravý
    • 70
      g sýr feta
    • 25
      g pecorino (nebo parmezán)
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátém olivovém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Pak přidáme maso a mícháme, dokud nezhnědne a nerozpadne na malé kousky. Pak přidáme plechovku rajčat.
2
V hmoždíři rozemeleme koření a bylinky a společně s cukrem přisypeme do masové směsi. Přivedeme k varu a necháme vařit na nízkou teplotu, dokud se tekutina neodpaří.
3
V jiném hrnci uvaříme makarony podle návodu a zcedíme.
4
V míse smícháme vajíčka, jogurt a sýr feta, osolíme a opepříme. Do zapékací mísy dáme hotovou masovou směs, na to nasypeme těstoviny a trochu upěchujeme. Navrch nalijeme jogurt s vajíčky a posypeme sýrem. Pečeme 30-40 minut na 190°C nebo dokud vršek nezhnědne.
5
Koření se vážně nemusíte bát, jen ho nedávejte víc, než je uvedeno v receptu.
6
Za obrázek se omlouvám, dodám lepší příště (měli jsme nečekané hosty, tak je tam víc těstovin a méně masa).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Pravé špecle

Pravé špecle

Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blbka | 9. 2. 2017 13:29

    jsem těhotná mama a není tam zelenina takže fuj používam emaillll svého přítele ste čuráci píčo :-$

  • blbka | 9. 2. 2017 13:29

    jsem těhotná mama a není tam zelenina takže fuj používam emaillll svého přítele ste čuráci píčo :-$

  • karla adamova | 23. 7. 2013 11:18

    nikdy, ale nikdy nepouzivejte majoranku v recke kuchyni.Jen oregan.Rekova majoranku pouzivaji jen na caj.... :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Karbanátky
Maso Hovězí Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hřebíček Majoránka Makaróny Mleté maso - hovězí Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Pecorino Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Skořice Sůl Sýr feta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Treska na gril

Treska na gril

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Vařené mušle

Vařené mušle

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

56
Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách
Ryba z trouby: na…
44
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
39
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s…
28
Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky
Univerzální jednoduché…
26
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Halle Berryová (59) poslala z dovolené vzkaz svému »ex«: Čau, puťka domácí!

Halle Berryová (59) poslala z dovolené vzkaz svému »ex«: Čau, puťka domácí!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské těsto na pizzu
Pravé italské tiramisu II.
Pravé italské tiramisu II.
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
Pravé špecle
Pravé špecle
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
Pravý americký Apple Pie
Pravý americký Apple Pie
  • Recepty.cz
  • Pravé řecké Pasticcio
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact