• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pravé italské bramborové gnocchi
Napište svůj komentář k receptu

Pravé italské bramborové gnocchi

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pravé italské bramborové gnocchi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory moučné
    • 3
      ks vejce rozšlehaná
    • 300
      g hladká mouka nebo méně - přesné množství závisí na druhu brambor

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvařte omyté brambory do poloměkka (poznáte to podle toho, že když vpíchnete špičku nože, brambor klade trochu odpor - když nůž hladce projede, jsou převařené), trvá to asi 10-15 minut. Sceďte a pomocí chňapky ihned oloupejte. Pomocí ručního mlýnku nebo lisu je 2-3x ! protlačte - to proto, aby byly opravdu jemné a provzdušnily se.
2
V hromádce brambor vytvořte důlek, nalijte vejce, poprašte trochu moukou a začněte zpracovávat. Moukou šetřete, prim mají hrát brambory. Pracujte rychle, těsto má připomínat křehké těsto na koláč, nikoliv gumovitou hmotu. Mělo by vzniknout pružné tvárné těsto, které se nelepí, ale přesto drží pohromadě. V této fázi proveďte u 2-3 kousků zkušební var. Když vyplavou na povrch, aniž se rozlomí či rozvaří, je těsto v pořádku. Jsou-li moc měkké, přidejte mouku.
3
Nedrží-li pohromadě a ve vodě se rozpadají, přidejte vejce. Těsto nesmíte moc hníst, ztratilo by lehkost. Z těsta rukama na pomoučeném válu vyválejte dlouhé úzké válečky silné jako palec. Rozkrájejte na kousky a jako míru si opět vezměte váš palec. Každý kousek s citem vyválejte v mouce, uchopte palcem a ukazováčkem, lehce zmáčkněte, aby se prohnul a na vyboulené části ozdobte - obtiskněte vidličku, paličku na maso nebo zadní stranu struhadla na bramborák. Vhazujte do osolené vroucí vody po částech, abyste je stačili vybrat. Vařte 2 minuty. Měly by být "soffici e leggeri", tedy měkké a lehké.
4
Uchovávejte je na míse postavené nad hrncem s horkou vodou, aby nezchladly. Můžete je potřít rozpuštěným máslem. Podávejte s omáčkou z rajčat nebo směsi sýrů. Ale ani houbová omáčka na nich není špatná. Pozn.: podle časopisu Apetit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 4. 2011 12:27

    Opraveno, díky.

  • Jarka O. | 14. 4. 2011 12:15

    U receptu chybí množství mouky. Prosím o doplnění. Díky :-*

  • lkadlecova | 14. 4. 2011 08:55

    No nic moc. Nevím asi jsme udělala někde chybu možná ve vaření brambor. Gnocchi se nepovedly a byly takové zvláštní. Moc nám nechutnali. Zkusím zase až budu mít náladu třeba se pak povedou. Jinak díky za recept.

  • Anonym | 18. 2. 2008 20:20

    Noky jsem zmrazit nezkoušela, ale bramborové knedlíky po uvaření ano. V tom zas nemůž být takový rozdíl.

  • Dede . | 18. 2. 2008 19:09

    Zaujímalo by ma či by som ich mohla zamraziť.Skúšali ste to niekedy?

  • Kuchařka on-line | 10. 10. 2006 12:45

    Máte pravdu, recept je tu krátce. Od února letošního roku.

  • Simča Sládková | 10. 10. 2006 12:29

    Děkuji za tento recept - asi tu není ale dlouho, hledala jsem gnochi tak před rokem a "nevyskočil" mi. A nebo neumím hledat :-)))

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 13:28

    Tak to je fajn,že jste p.Jaroslavo, tento recept sem napsala,nemusím teď prolistovávat horu časáků,abych recept našla.Chystám se je také zkusit.Máme je v oblibě.Zatím jsem gnocchi kupovala,ale domácí je chuťově určitě předčí!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
Přílohy Těstoviny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory moučné Hladká mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Vařené mušle

Vařené mušle

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

26
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
22
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
22
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Nemocná Konvičková nachystala překvapení: Pohádková oslava pro Amálku (5)!

Nemocná Konvičková nachystala překvapení: Pohádková oslava pro Amálku (5)!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Pravé italské bramborové gnocchi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact