• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prasátka
Napište svůj komentář k receptu

Prasátka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prasátka
Nahrát fotku
 

Suroviny

28 porce
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 60
      g cukr
    • 250
      ml mléko
    • 60
      g tuk
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      dl mléko
    • 150
      g mák mletý
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      lžička skořice
    • bílková poleva bílek + cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme vykynout. Potom z mouky, kvásku, vejce, špetky soli a rozpuštěného tuku vypracujeme těsto a necháme 15 min. kynout. Těsto vyválíme na sílu asi 4 mm a vykrájíme z něj 28 koleček s průměrem 8 cm a 14 koleček s průměrem 4 cm. Na polovinu větších koleček rozdělíme náplň z máku, okraje koleček potřeme žloutkem a přikryjeme druhou polovinou větších koleček. Okraje přitláčíme. Do malých koleček vykrojíme po 2 malé otvory (na rypáček). Ze zbytků těsta vymodelujeme menší trojúhelníčky jako uši. Rypáčky a uši přilepíme žloutkem na naplněná kolečka. Uložíme na vymazaný plech, potřeme žloutkem a necháme 15 minut kynout. Potom do růžova upečeme. Nakonec bílkovou a čokoládovou polevou namalujeme oči.
2
Náplň: náplň připravíme krátkým povařením všech přísad do husta.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 20. 11. 2007 14:35

    Terezo, na vasi provokacnou otazku neskocim. Mileno, rado se stalo...

  • Marsí | 20. 11. 2007 10:24

    Heli sem s tím prasečím překvapením..když jste to slíbila, tak víte, že "sliby se maj plnit o vánocích"....:-)))a čím víc takových roztomilých blbůstek, tím lépe v tom našem upachtěném světě..:-)) ještě, že jste mi připomněla ty prdélky, málem bych s tou svou skleněnou Rózou na ně zapomněla..:-)))

  • Tereza J. | 19. 11. 2007 20:34

    Milenka, tie rypáčiky sú vyvýšené nad povrch prasiatka a teda bližšie k ohrievaniu rúry. Preto sú trocha tmavšie. Máte pravdu, tie pôvodné staré recepty zo Života sú na nezaplatenie. Dala som si ich zviatať do kníh, a ten nafotený postup mi veľmi ako začínajúcej kuchárke pomáhal. Teraz to už nie je ono, nielen chýbajú obrázky, ale aj tie posledné uverejňované recepty sú divné, proste jedlo pre recepciu v interhoteli ale nie pre bežné varenie doma. Je problém vybrať niečo, čo môžete variť. Je to čosi síce pekné na pohľad, ale rodinku tým nezasítiš.

  • milena kubikova | 19. 11. 2007 20:19

    no nejdem sa vynadivat na ne, uzasne vyzeraju. len jednu taku otazocku....ako vie ta rura ze rypacik ma upiect na tmavsie, ako hlavicku??????Terezka...nesmierne Vam zavidim tie recepty zo zivota.....tam bol odfoteny aj postup....nieco pre mna. to by u nas bola uplne putovna kniha. to si strazte ako oko v hlave. este raz vdaka, ze ste to sem vlozila. btw...ja si nemyslim, ze ten anonym to myslel zle, akurat mi chcel pomoct, lebo tam nebol vlozeny ten obrazok.

  • Tereza J. | 19. 11. 2007 20:10

    Pani Hela, ten recept samozrejme vložte, nie je prasa ako prasa :))) Pre anonyma : ak by ste veľmi chceli vedieť, odkiaľ recept mám, tak vám to prezradím,. V čase, keď som prasiatka prvýkrát piekla, ešte neexistoval internet ani počítače. Recept mám z časopisu Život a bol v ňom uverejnený cca pred 25 rokmi. Škoda, že ste anonym, inak by som odfotila tie zviazané recepty, ktoré doma mám v 4 knihách ( 2 ks jedlá + 2ks koláče ) a zaslala vám fotku ako dôkaz. Zase hon na čarodejnice, že ?

  • Iva Bednarova | 19. 11. 2007 18:23

    je ty prasatka jsou krasna,ja je teda s dovolenim ale pretvorim na medvedy,prasatka by u nas neprosla ;-)

  • milena kubikova | 19. 11. 2007 17:27

    heli........urcite ho vloz....kazde prasa je dobre prasa....moj synovec napr. neznasa kolace so starosvestskymi plnkami, takze to tvoje by bodlo.

  • Hela - | 19. 11. 2007 14:10

    Teď jsem se ocitla ve velmi nepříjemné situaci. V komentářích k receptu Prdelky jsem v létě slíbila, že koncem roku uveřejním recept na takovou blbůstku, kterou dávám přátelům na Silvestra. Měla to být také prasátka, velmi podobná. A teď se tu rozvířila diskuse k tomuto receptu, který - aniž bych to tušila už tu asi rok je uveřejněný. Teď nevím, zda ho sem mám dát, když jsem to slíbila. Fakt nevím, těsto i provedení je trochu jiné, nejsou s náplní... no nevím, asi to risknu až to vyfotím, nebude to už sice překvapení a Terezce se raději už předem omlouvám.

  • Marsí | 19. 11. 2007 13:43

    Dávám za jedna neboť mám podobný ne-li stejný recept, akorát, že ty prasáky peču o velikonocích, ale na nový rok by mělo být také prasátko, že jo....-))) A to foto je úžasné...:-)))

  • milena kubikova | 19. 11. 2007 13:31

    jeda to je krasne. a vdaka anonymke za odkaz....milujem foto, ktore zdokumentuje postup. Tereze dakujem za vlozenie receptu, inak by som o nom nemala tucha....rozhodne to budem piect.

  • Anonym | 19. 11. 2007 08:52

    Mileno, podívejte se na: http://mamincinyrecepty.wz.cz/kynute/prasatka

  • Tereza J. | 18. 11. 2007 09:48

    Milenka, teraz som si všimla, že Lenka S. píše, že ich robila a foto posiela, takže foto bude asi čoskoro, nemusíš čakať za mnou :)))

  • milena kubikova | 18. 11. 2007 08:15

    no...skoda ze az po novom roku....velka skoda..tiez som myslela ze by to bolo mile, keby som kazdemu pri novorocnom stole dala na ranajky na tanierik jedno prasiatko pre stastie.....na silvestra budem rozhodne podavat prdelky....a prasiatka by boli uplne skvele na novy rok. ale myslim, ze lenka uz to foto poslala a tak staci pockat kym ho kucharka priradi...uz sa na to tesim.

  • Tereza J. | 18. 11. 2007 06:07

    Milenka, fotka bude, ale až po novom roku. Tieto prasiatka pečiem pre šťastie na nový rok:)))

  • milena kubikova | 17. 11. 2007 19:32

    no to foto by bodlo....mozno by som to skusila davno aj ja, ale bez vizualneho vzoru som do toho nesla

  • Lenka S | 17. 11. 2007 17:19

    Jak je možné, že tak skvělý recept ještě nikdo nepochválil?! Už ho mám v oblíbených víc než rok, teprve včera jsem vyzkoušela a jsem nadšená! Posílám foto.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílková poleva Čokoládová poleva Cukr Droždí Mák mletý Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Skořice Sůl Tuk Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Hummus

Hummus

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

47
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Květák zapečený (nejen)…
28
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…
25
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Rozchod Korduly a Damiana: Rázná slova mámy Žilkové

Rozchod Korduly a Damiana: Rázná slova mámy Žilkové

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Trojnásobný Český slavík Marek Ztracený: Ukradli mi tvář i hlas!

Trojnásobný Český slavík Marek Ztracený: Ukradli mi tvář i hlas!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Prasátka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact