• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Povidlový perník
Napište svůj komentář k receptu

Povidlový perník

autor: reny2
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidlový perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g povidla
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 350
      g cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 100
      g lískové oříšky sekané

Postup přípravy receptu

1
Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při 180 °C, dokud se těsto nelepí (zkouška špejlí).
2
Můžeme si pochutnat "jen tak" , nebo pocukrovat, pro náročnější se může potřít povidly či marmeládou a polít čokoládou, nebo vyrobíme polevu dle chuti a fantazie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohovo-povidlový koláč

Tvarohovo-povidlový koláč

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem

Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou…

Hrnkový perník

Hrnkový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 11. 3. 2011 16:59

    Doplněno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 11. 3. 2011 11:51

    ...je množství ingrediencí správné(olej)?Děkuji ;-)

  • Hana Jelínková | 13. 6. 2006 14:31

    dělám podobný s marmeládou /většinou s rybízovou/

  • Pavlína Svitáková | 23. 5. 2006 09:52

    p.Marsí,přesně,ta povidla to zvláční a perník není tak ,,suchý".:-)

  • Marsí | 23. 5. 2006 09:46

    Tak...včera jsem ho upekla svým sarančatům....:o))Je výborný, vláčný, chuťově odlišný od všech perníkových buchet co znám ( asi to udělala ta povidla), potřela jsem ho ještě teplý povidlama a polila čokoládou.Synátor už spal, aůle nevydržel tu vůni, vstal a hned bylo o kus míň...:o)) dávám za 1!

  • Martina N | 23. 5. 2006 09:30

    Hej aj to robím s marhuľovým. Ale mám domáci slivkový lekvár s kakaom tak to vyskúšam:)

  • marketa englicka | 22. 5. 2006 17:49

    tééda to vypadá moc dobře.brzy určitě vyzkouším a doufám že to na mé mlsné jazýčky zabere:o)))

  • Marsí | 22. 5. 2006 13:47

    Přiznám se, že tenhle povidlový neznám...ukládám.

  • Pavlína Svitáková | 22. 5. 2006 10:30

    Tento perník také peču a meruňkový džem je v tom bezva.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jedlá soda Kakao Lískové oříšky Mléko Olej Polohrubá mouka Povidla Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

140
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
88
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
36
Chlebíčky s koprovo-špenátovou pomazánkou
Chlebíčky s koprovo…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Michaela Badinková otevřeně o rodině: Drsný zákaz od dcery!

Michaela Badinková otevřeně o rodině: Drsný zákaz od dcery!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Povidlový perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact