• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Povidlové rohlíčky II
Napište svůj komentář k receptu

Povidlové rohlíčky II

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
Povidlové rohlíčky II
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g tuk
    • 125
      g hera nebo máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 9
      lžíce mléko
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka cukr
  • Na potření
    • vejce
  • Na náplň
    • ořechy , mák, džem...

Postup přípravy receptu

1
Kostku droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Všechny ingredience na vále dobře zpracujeme v těsto. Nenecháme kynout! Rozdělíme na 8 bochánků, každý rozválíme do kulaté placky, která se rozdělí rádýlkem na 8 dílků. Na každý dílek na širší stranu dáme lžičku povidlí (samozřejmě i jiné náplně, ale ty s povidlím mi chutnají nejvíce) a stočíme do rohlíčku. Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme do zlatova (cca 190 st.) Dávka vyjde na 2 plechy po 32 ks.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oříškovo-povidlové kuličky

Oříškovo-povidlové kuličky

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Povidlové buchty

Povidlové buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka | 2. 11. 2021 12:16

    Děkuji za skvělý recept.

  • Míša | 8. 2. 2016 20:09

    Chtěla jsem se zeptat, jestli není v receptu chyba? Je tam napsáno v ingrediencích 250 g tuku a ještě 125g másla nebo hery.....jestli tam není třeba chyba? :-\

  • Míša | 8. 2. 2016 20:09

    Chtěla jsem se zeptat, jestli není v receptu chyba? Je tam napsáno v ingrediencích 250 g tuku a ještě 125g másla nebo hery.....jestli tam není třeba chyba?

  • klarkabarunka | 25. 3. 2014 10:43

    tak jsem to pochopila dobře,děkuji :-)

  • recepty73
    recepty73 | 16. 3. 2014 19:14

    ...jeden žloutek a jedno vejce do těsta ...na potření jedno další vejce ;-)

  • klarkabarunka | 16. 3. 2014 11:50

    Já bych se jen chtěla zeptat do těsta patří jeden žloutek a jedno vejce cele???? nebo je myšleno v ingrediencích to 1 vejce na potřeni?

  • Zuzka
    Zuzka | 19. 9. 2012 09:12

    Povidel se může klidně dát víc, ale musí být opravdu husté, já oproti Jirkovi na fotce ještě zadělám i ty konce, aby byly zavřené. Jinak někdy taky musím přidat po troškách mouku, ale těsto by tedy lepidlo připomínat nemělo :-\ :-D

  • Pepek | 5. 9. 2012 18:39

    ale žrádlo je to parádní

  • Pepek | 5. 9. 2012 11:34

    tak sem se do toho pustil :-D vytvořil sem konstrukční lepidlo, které nešlo z ničeho dolu - super - ani ze silikonového válu, nakonec sem to nějak dal, ale nejsou to rohlíčky, ještě nevím jak ten tvar pojmenovat, je to ještě v troubě, příště dám míň povidel, všechny vytekly :-P :-P :-P

  • monina | 23. 9. 2011 14:33

    Vypadají úžasně, ale není na 1/2 kg mouky moc toho tuku? =-O

  • Pája S
    Pája S | 14. 11. 2010 01:31

    Super Zuzko,snědeno pomalu i s plechem na pečení. :-)

  • Jarka O. | 22. 10. 2010 13:53

    Jo, tak to znám :-( Jdu pro chleba a nechám tam 300,- jen to fikne :'(

  • recepty73
    recepty73 | 22. 10. 2010 12:48

    ...došel,musel jsem si poradit jinak :-\ ,kdybych šel(belhal se ;-) ) do krámu,tak by u perníku nezůstalo... ;-) :-D :-D

  • Jarka O. | 22. 10. 2010 12:26

    Jirko, já povidla zahušťuju strouhaným perníkem ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 22. 10. 2010 08:59

    ...a to mu to stačilo :-D :-D :-D

  • Zuzka
    Zuzka | 22. 10. 2010 08:56

    Děkuji moc, jsem ráda, že jsem tě potěšila <3 Tyhle rohlíčky jsem vždycky pekla na závody, když jsme ještě objížděli se synem republiku a Evropu. Vydrží i 4 dny úplně jako čerstvé. U nás poslední dobou vydrží tak 2 hodiny, posledně mi je ze stolu sežral náš vychovaný pes :-D

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2010 16:30

    Supér!!!Přesně na dva plechy!Povidla jsem zahustil mletou piškotou,protože jsem je měl hodně řidká a vytékala by.S těstem se pracovalo jedna báseň.Ingredience seděly jako pr... na nočníku :-)).A výsledek=luxus,který netrvá dlouho :-)).Prostě zasloužená jednička s* :-),díky.

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2010 12:25

    :-D :-D už jsem zkontroloval suroviny- jestli mi něco nechybí ;-) a zkusím :-[ ....,dám vědět(možná ještě dnes :-P )

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hladká mouka Mléko Ořechy Sůl Tuk Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
34
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
34
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
33
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Ostrovy romantiky na prodej: Hnízdečko zakázané lásky krále s milenkou za 85 milionů!

Ostrovy romantiky na prodej: Hnízdečko zakázané lásky krále s milenkou za 85 milionů!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Povidlové kapsičky
Povidlové kapsičky
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové koláčky s tvrdým tvarohem
Povidlové koláčky s tvrdým tvarohem
Povidlové šátečky
Povidlové šátečky
Povidlové těstoviny s tvarohem
Povidlové těstoviny s tvarohem
Pracny
Pracny
  • Recepty.cz
  • Povidlové rohlíčky II
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact