• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Povidloně
Napište svůj komentář k receptu

Povidloně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidloně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      l voda
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g tuk 100%
    • 280
      g hrubá mouka
    • 6
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 3
      ks tvaroh
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • cukr dle chuti
    • 2
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 1
      lžíce ztužený tuk rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
Vodu se solí a tukem přivedeme k varu, vsypeme hrubou mouku a uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí zašleháme postupnně vejce a prášek do pečiva. Na dva suché plechy rozetřeme stěrkou těsto (tenká vrstva) a zprudka upečeme bez otvírání trouby. Naskočí jako věnečky.
2
Na krém utřeme tvarohy s oběma cukry a přilijeme tekutou šlehačku, máslo a ztužený tuk. Na první placku natřeme silnou vrstvu povidel (zředit teplou vodou, lépe rumem), na to krém a přiklopit druhou placku. Mírně přimáčkneme a pocákáme klasickou citronovou polevou, po zaschnutí ještě pocákáme čokoládovou polevou. Necháme odležet do druhého dne, krájíme na čtverce 10x10 cm na talířek a přidáme k tomu vidličku.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • frankovka * | 21. 10. 2007 08:20

    Těsto jde opravdu hůř sundat z plechu - příště dám papír. Povidla neředím.

  • NMarta | 15. 10. 2007 06:42

    Pekla jsem o víkendu, těsto se povedlo skvěle,roztíralo se dobře, ale nevím jest-li je úplně dobře ten suchý plech, šlo hůř sundat.Taky do trouby nevidím, neotevřela jsem 5 minut a pak jen trošičku pootevřela a nahlídla.Povidel jsem dala dost, a asi hodně naředila, tak při krájení vytékala. Ale chuťově mňam.

  • frankovka * | 14. 10. 2007 12:11

    Tak jsem to vyzkoušel. Těsto se mi teda moc nepovedlo, asi špatný poměr surovin, ale i tak jsou povidloně vynikající a jen se po nich zaprášilo!:-))

  • Helena | 13. 10. 2007 01:54

    Já zas marně řeším jak prudce upéci bez otvírání trouby, když nemám prosklená dvířka, takže na to nevidím. Nemůžete někdo prosím uvést alespoň orientační čas (jako např. u lístkového těsta neotvírat troubu 7 minut apod.). Díky, moc praxe zatím nemám.

  • Anonym | 12. 10. 2007 12:25

    Povidloně pečou i v jilemnické cukrárně u Nývltů. Jsou moc dobré. Je to taková zvláštní chuť. Stačí dle receptu vyzkoušet.

  • Petra | 11. 10. 2007 18:15

    asi jsem asi taky nechápavá...ale prosím o doplnění,jaké množství těch povidel,doma mám 0,5 l kelímek,ale i malou skleničku...moc děkuju.S pečením teprve začínám,tak jsem radši,když jsou radši uvedené množství...

  • frankovka * | 11. 10. 2007 08:15

    Tak přátelé, s povidloněm jsem se poprvé v životě setkal letos v létě v pekárně na Kvildě. To je prostě dobrota a já su rád, že se tu objevil recepis na ně! Díky díky, o víkendu vyzkouším. Povidla vyplývají z názvu, proto bych se nezlobil za opomenutí autorky. Výsledek vše nahradí!:-)) Už se těším, dočkati se nemohu...:-))

  • lenka mikesova | 10. 10. 2007 22:33

    Tento recept určitě udělám.Děkuji za zveřejnění.Povidloň pečou v pekárně na Horské Kvildě a je to skutečně pochoutka.

  • Anonym | 10. 10. 2007 19:10

    na kolik péct a jak dlouho věnečky jsem nikdy nepekla dík

  • Magda | 10. 10. 2007 14:50

    V ingrediencích povidla nejsou, ale v postupu ano, takže je to Michaelo s povidlama.

  • Anonym | 10. 10. 2007 14:46

    prosím o doplění povidel do ingrediencí pro nechápavé, pro ty co umí číst, se dvě upečené placky slepí celými povidly.

  • Michaela | 10. 10. 2007 13:13

    Podle názvu jsem čekala nějaká povidla.

  • Jana z VM | 10. 10. 2007 09:47

    Tak se nám to povidlí jaksi z ingrediencí vytratilo....

  • PAVLÍNKA | 10. 10. 2007 08:16

    To ale vypadá mooc dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Máslo Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Sůl Tuk Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Dort od krtka

Dort od krtka

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

61
Houbový guláš
Houbový guláš
24
Chřestová polévka s pestem
Chřestová polévka s…
17
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Fanoušci po celém světě se loučí s Ozzym Osbournem (†76): Pieta, kam se podíváš!

Fanoušci po celém světě se loučí s Ozzym Osbournem (†76): Pieta, kam se podíváš!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Povidloně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact