• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Povidloně
Napište svůj komentář k receptu

Povidloně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidloně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      l voda
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g tuk 100%
    • 280
      g hrubá mouka
    • 6
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 3
      ks tvaroh
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • cukr dle chuti
    • 2
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 1
      lžíce ztužený tuk rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
Vodu se solí a tukem přivedeme k varu, vsypeme hrubou mouku a uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí zašleháme postupnně vejce a prášek do pečiva. Na dva suché plechy rozetřeme stěrkou těsto (tenká vrstva) a zprudka upečeme bez otvírání trouby. Naskočí jako věnečky.
2
Na krém utřeme tvarohy s oběma cukry a přilijeme tekutou šlehačku, máslo a ztužený tuk. Na první placku natřeme silnou vrstvu povidel (zředit teplou vodou, lépe rumem), na to krém a přiklopit druhou placku. Mírně přimáčkneme a pocákáme klasickou citronovou polevou, po zaschnutí ještě pocákáme čokoládovou polevou. Necháme odležet do druhého dne, krájíme na čtverce 10x10 cm na talířek a přidáme k tomu vidličku.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • frankovka * | 21. 10. 2007 08:20

    Těsto jde opravdu hůř sundat z plechu - příště dám papír. Povidla neředím.

  • NMarta | 15. 10. 2007 06:42

    Pekla jsem o víkendu, těsto se povedlo skvěle,roztíralo se dobře, ale nevím jest-li je úplně dobře ten suchý plech, šlo hůř sundat.Taky do trouby nevidím, neotevřela jsem 5 minut a pak jen trošičku pootevřela a nahlídla.Povidel jsem dala dost, a asi hodně naředila, tak při krájení vytékala. Ale chuťově mňam.

  • frankovka * | 14. 10. 2007 12:11

    Tak jsem to vyzkoušel. Těsto se mi teda moc nepovedlo, asi špatný poměr surovin, ale i tak jsou povidloně vynikající a jen se po nich zaprášilo!:-))

  • Helena | 13. 10. 2007 01:54

    Já zas marně řeším jak prudce upéci bez otvírání trouby, když nemám prosklená dvířka, takže na to nevidím. Nemůžete někdo prosím uvést alespoň orientační čas (jako např. u lístkového těsta neotvírat troubu 7 minut apod.). Díky, moc praxe zatím nemám.

  • Anonym | 12. 10. 2007 12:25

    Povidloně pečou i v jilemnické cukrárně u Nývltů. Jsou moc dobré. Je to taková zvláštní chuť. Stačí dle receptu vyzkoušet.

  • Petra | 11. 10. 2007 18:15

    asi jsem asi taky nechápavá...ale prosím o doplnění,jaké množství těch povidel,doma mám 0,5 l kelímek,ale i malou skleničku...moc děkuju.S pečením teprve začínám,tak jsem radši,když jsou radši uvedené množství...

  • frankovka * | 11. 10. 2007 08:15

    Tak přátelé, s povidloněm jsem se poprvé v životě setkal letos v létě v pekárně na Kvildě. To je prostě dobrota a já su rád, že se tu objevil recepis na ně! Díky díky, o víkendu vyzkouším. Povidla vyplývají z názvu, proto bych se nezlobil za opomenutí autorky. Výsledek vše nahradí!:-)) Už se těším, dočkati se nemohu...:-))

  • lenka mikesova | 10. 10. 2007 22:33

    Tento recept určitě udělám.Děkuji za zveřejnění.Povidloň pečou v pekárně na Horské Kvildě a je to skutečně pochoutka.

  • Anonym | 10. 10. 2007 19:10

    na kolik péct a jak dlouho věnečky jsem nikdy nepekla dík

  • Magda | 10. 10. 2007 14:50

    V ingrediencích povidla nejsou, ale v postupu ano, takže je to Michaelo s povidlama.

  • Anonym | 10. 10. 2007 14:46

    prosím o doplění povidel do ingrediencí pro nechápavé, pro ty co umí číst, se dvě upečené placky slepí celými povidly.

  • Michaela | 10. 10. 2007 13:13

    Podle názvu jsem čekala nějaká povidla.

  • Jana z VM | 10. 10. 2007 09:47

    Tak se nám to povidlí jaksi z ingrediencí vytratilo....

  • PAVLÍNKA | 10. 10. 2007 08:16

    To ale vypadá mooc dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Máslo Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Sůl Tuk Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Houbové ragú

Houbové ragú

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

108
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
55
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
50
Houbová polévka se zeleninou
Houbová polévka se…
46
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
33
Skořicové šneky
Skořicové šneky

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Topmodelka Soukupová: Detaily rozvodu s miliardářem!

Topmodelka Soukupová: Detaily rozvodu s miliardářem!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

  • Recepty.cz
  • Povidloně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact