• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Povidlok
Napište svůj komentář k receptu

Povidlok

autor: martina604
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Povidlok
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • přísady 1
    • 135
      g moučkový cukr
    • 150
      g povidla
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      skořice
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce
  • přísady 2
    • 230
      g hladká mouka
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady 1. smíchame a pak přidáme přísady 2., znovu pořádně promícháme. Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Nakonec polejeme čokoládou a posypeme kokosem.
2
Místo povidel mužete použít marmeládu.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka | 23. 5. 2013 13:40

    Dávám pouze polovinu mléka a místo sody prdopeč, krásně pak vyběhne a je moooooc dobrá! :-) Ideální, pokud Vám zbydou povidla, jen se po ní vždy zapráší! ;-)

  • Lela | 3. 11. 2012 09:40

    dala jsem jen 300ml mléka, a bohatě to stačí. Ale stejně mi taky buchta nevyběhla a je nízká. Tak nevím. Jedině, že klasický plech je na to moc velký. ale chuťově lahůdka.

  • Z-Zuzi | 13. 2. 2012 17:30

    Tak jsem dnes upekla. Myslela jsem,že proříznu a ještě namažu povidly,ale po vytažení z trouby mi buchta spadla. Neni tak vysoká,takže asi nepomažu :-( Jinak jsem dělala z uvedeného množství surovin a těsto bylo akorát.

  • Anna Doležalová | 11. 8. 2008 11:41

    Jak už jsem psala moc se mi nepovedl a ani nenadchl. Poslala jsem recept na také jednoduchý moučník a to "Moučník k MDD". Vyzkoušejte a porovnejte.

  • Věra Štroblová | 11. 8. 2008 09:01

    Výborný recept, jenom bych chtěla upozornit, že 1/2 litru mléka je strašně moc !!!!!! dala jsem 3 dcl a bylo to tak akorát. Dávejte postupně mléko a sami uvidíte kdy je tak akorát na nalití na plech.

  • Jana Pátková | 12. 4. 2008 17:45

    Včera upečeno, jen změna místo čokol.polevy, byl uvařený pudink s mandarinkovým kompotem a bylo to "ňuňo", i dnes ke snídani vynikající.Hodnotím 1.

  • Mirka | 12. 4. 2008 16:44

    Když chci dát místo sody prdopeč, stačí 1 lžička?

  • Naďa Lhotáková | 11. 4. 2008 08:07

    Včera jsem upekla,buchta krásně nadýchaná,mléka jsem taky dala méně.Výborný recept.Aspoň sdělám povidla ze švestek.Dávám 1

  • Anna Doležalová | 9. 4. 2008 13:54

    Mám odzkoušeno, moučník byl vysoký, ale u dna se mi zdrcl. Mého muže nenadchl, není krémičkový. Mám jeden recept také jenom na zamíchání. Musím jej po letech odzkoušet a dám jej na porovnání.

  • Andrea | 7. 4. 2008 17:48

    Tak nevím,kde se stala chyba......těsto bylo moc řídké a po upečení nízké....

  • Andrea | 7. 4. 2008 12:05

    Právě jsem dopekla.Těsto je hrozně nízké,snad to na chuti neubere....

  • Věra z Dc | 7. 4. 2008 10:05

    Kakrahoĺdko............ tak jak dopadl recept, když jsi si ho taky vytiskla ???? Já ho vyzkoušela a je ŇAM

  • Lenka walová | 7. 4. 2008 09:05

    Buchta je výborná, krásně nadýchaná, všichni se oblizují. Já jsem jen ubrala mléka, dala jsem 1/4 l a myslím, podle výsledku, že to stačí. Děkuji za recept. Tyto rychlovky jsou opravdu nejlepší.

  • Kuchařka on-line | 6. 4. 2008 20:09

    anonime - Přísady 2.: 230 g hladké mouky, tedy 230 g hladké mouky. Cukru 135 g.

  • Iva | 6. 4. 2008 19:21

    Fakt skvělý. Jen se po něm zaprášilo. Nečekala jsem to. Dávám 1.

  • Jana Remková | 5. 4. 2008 08:50

    Tak to je opravdu hodně rychlé a jednoduché a takovým receptům já dávám za 1,protože vím,že v jednoduchosti je síla.Děkuji za recept,podobný jsem dělala a byl opravdu výborný a pochválený.Jana

  • Kakraholdka | 4. 4. 2008 18:16

    Kakraholte jak to tak čtu, to musí být ale opravdu, (ale opravdu :-)) hodně rychlý recept, už si to tisknu.... :-))))

  • anonim | 4. 4. 2008 18:15

    ? 2.230g mouky ???? acukru tolik ????

  • Věra z Dc | 4. 4. 2008 14:04

    Kakraholte jak to tak čtu, to musí být ale opravdu, (ale opravdu :-)) hodně rychlý recept, už si to tisknu.... :-))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Kakao Mléko Moučkový cukr Povidla Rostlinný olej Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

160
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
64
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Potěšení pekelníka Pelešníka
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potštýnská kedlubňačka
Potštýnská kedlubňačka
Poutine
Poutine
Povidlová kolečka
Povidlová kolečka
Povidlová skládaná jablka v ranečku
Povidlová skládaná jablka v ranečku
Povidlové / marmeládové placky z bramborového těsta
Povidlové / marmeládové placky z…
  • Recepty.cz
  • Povidlok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact