• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Potahovací hmota
Napište svůj komentář k receptu

Potahovací hmota

autor: Cukrářka Hanka
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Potahovací hmota
Potahovací hmota
Potahovací hmota
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g marsmallow
    • 4
      lžíce vlažná voda
    • 1
      kg moučkový cukr
    • 100
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dejte bonbony marshmallow a přidejte vodu. Jsou dva způsoby, jak se marshmallow dá rozpustit:
2
1. ve vodní lázni
3
2. v mikrovlnné troubě
4
Pokud zvolíte mikrovlnnou troubu, tak ji nastavte na 30 sekund. Po zapípání marshmallow zamíchejte a vraťte zpět na dalších 30 sekund. Opakujte, dokud všechny bonbony nejsou rozpuštěné. POZOR - velmi horké.
5
Pokud máte v plánu to dělat z celé dávky, tak doporučuji vodní lázeň. Těch bonbónů je opravdu docela dost (objemově).
6
Jakmile je marshmallow docela rozpuštěné, přisypte k němu cca 3/4 cukru a zpracujte ručním šlehačem s hnětacími nástavci. Až se vám podaří zapracovat většinu z těch 3/4, tak si řádně namažte ruce IVOU - dlaně, hřbet, i mezi prsty a i místo, kde hmotu hodláte zpracovávat (např. kuchyňskou linku). Je to proto, že hmota v této fázi je velmi, velmi lepkavá.
7
Vyklopte hmotu na promaštěnou desku a začněte propracovávat ručně a zapracovávat zbylou třetinu cukru. Pravidelně si řádně promazávejte ruce. Ten tuk dá hmotě vláčnost a lepší zpracovatelnost a neovlivní chuť.
8
Zapracujte veškerý cukr a veškerý tuk. Hmota má být krásně vláčná a sametová na dotek. Pokud se při natáhnutí lehce trhá, tak je moc suchá a zapracujte do ní trochu vody (přidávejte po kapkách).
9
Je lepší ji nechat přes noc odpočinout, ale dá se výborně použít ihned po udělání.
10
Používám bílé marshmallow, protože hmota zůstane krásně bílá a dá se různě barvit.
11
Uchovávejte řádně zabalené ve fólii a v sáčku - pokud možno vakuově - a ne moc na světle. Vydrží až 3 měsíce.
12
Před použitím hmotu propracujte. Pokud se zdá tuhá, tak ji dejte na chviličku do mikrovlnky povolit. 5-10 sekund stačí. Pozor, může být uprostřed velmi horká (pokud rozehříváte malé množství). Válejte na pocukrované ploše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota

Marcipánová hmota

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 8. 4. 2014 09:34

    Ahoj, no taky jsem zkoušela ale konzistence mi nepřišla úplně ideální... byla jsem zvědavá protože normálně používám tento http://teplickedorty.cz/cs/funcakes-potahovy-fondan/659-funcakes-potahovy-fondan-marshmallow-bily-1kg-8718274810448.html a ještě se mi nepovedlo namíchat tak aby to bylo stejné.

  • Anna D. | 22. 4. 2013 15:36

    Ahoj! Jdou z této hmoty dělat figurky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Marsmallow Moučkový cukr Vlažná voda Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Gnocchi

Gnocchi

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Koláčky

Koláčky

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Vepřové chipsy

Vepřové chipsy

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

47
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
35
Míša řezy
Míša řezy
34
Špagety s nivou a slaninou
Špagety s nivou a…
33
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
26
Brusinková vodka
Brusinková vodka

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Posvícenské koláčky I.
Posvícenské koláčky I.
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potštýnská kedlubňačka
Potštýnská kedlubňačka
Poutine
Poutine
  • Recepty.cz
  • Potahovací hmota
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact