• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Pot-au-feu s králičím masem a bramborami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks králičí hřbet
    • 1
      kg králičí drůbky
    • 100
      g máslo (studené)
    • 2
      ks šalotka (nadrobno nakrájené)
    • 150
      g mrkev (očištěná a nakrájená)
    • 1
      ks pórek (středně velký, očištěný a nakrájený)
    • 150
      g celer (očištěný a nakrájený)
    • 200
      g pastinák (očištěný a nakrájený)
    • 200
      g petržel (očištěná a pokrájená)
    • 700
      g brambory (ne moučné, oloupané, nakrájené na plátky)
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 100
      ml smetana 12%
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      svazek kerblík
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

1
Maso králíka uvolněte od kostí a zbavte případných blan a šlach. Hřbetní filety nechte stranou, odřezky, kosti a drůbky zalijte v hrnci 1 litrem studené vody, vložte bobkový list, trochu osolte, uveďte do varu a zlehka asi 1 hodinu povařte. Vývar potom propasírujte jemným sítem nebo nechte překapat přes cedník vyložený namočenou vyždímanou utěrkou. Polovinu másla nakrájejte na kostičky a dejte stranou, zbylé máslo rozehřejte v kastrolu. Opečte na něm všechnu zeleninu a brambory, zalijte vývarem a zlehka 20 minut povařte. Filety osolte, opepřete, opečte na zbylém oleji, vložte do polévky a už při vypnutém plameni nechte 15 minut táhnout. Maso pak vyjměte a nakrájejte na plátky, polévku znovu uveďte do varu a vypněte. Do ještě horké vmíchejte žloutky rozšlehané ve smetaně, jemně nasekaný kerblík a plátky masa. Nakonec přidejte kostičky másla, osolte a opepřete.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Posvícení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Kerblík Králičí drůbky Králičí hřbet Máslo Mrkev Olivový olej Pastinák Pepř mletý Petržel Pórek Šalotka Smetana 12% Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Čebureky

Čebureky

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Ovesné muffiny

Ovesné muffiny

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

71
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
58
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
47
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
39
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
30
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky I.
Posvícenské koláčky I.
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Potahovací hmota
Potahovací hmota
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potštýnská kedlubňačka
Potštýnská kedlubňačka
  • Recepty.cz
  • Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact