• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Posvícenské koláčky III.
Napište svůj komentář k receptu

Posvícenské koláčky III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Posvícenské koláčky III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

45 porce
    • 2,50
      šálek polohrubá mouka
    • 1
      šálek hladká mouka
    • 0,25
      šálek moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      kostka droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 60
      g hera
    • 0,50
      šálek mléko

Postup přípravy receptu

1
Dlouho jsem nemohla najít žádný recept na koláčky, který by mi chuťově vyhovoval a tak jsem si vymyslela vlastní hrnkový.
2
Na 45 ks koláčků (průměr cca 8 cm) nasypeme do mísy:
3
2,5 hrnku polohrubé mouky,
4
1 hrnek hladké mouky,
5
1/4 až 1/2 hrnku moučkového cukru (záleží na tom, jak sladké máte rádi těsto a jak sladké děláte náplně; já dávám 1/4 hrnku cukru, protože já i naše děti mají rády sladší makovou a tvarohovou náplň),
6
lžičku soli, půl kostky droždí, dvě celá vajíčka, rozpuštěnou heru a v tomtéž hrnku pak ohřeju půl hrnku mléka.
7
Všechno smíchám nahrubo vařečkou a pak rukou vypracuji hladké lesklé těsto. Když je tužší, přikápněte trochu mléka, když se lepí, poprašte lehce moukou. Těsto by se nemělo vůbec lepit a je krásně hlaďoučké.
8
Dám v míse pod utěrkou na topení. Po 30-40 minutách (záleží na teplotě topení) ho propracuji ještě jednou a nechám znovu vykynout.
9
Vykynuté těsto rozkrájím na kousky a děti vykrouží v dlaních kuličky (průměru cca do 3-4 cm - výsledné koláčky jsou cca 8 cm velké). Pak si do kapesníku nasypu 2 vrchovaté lžičky hladké mouky, udělám z toho kroucením uzlík a tím udělám v lehce nakynutých kuličkách důlky (někdo používá dno malé skleničky, závaží na váhu, atd. - mě to takhle učila babička).
10
Do každého dáme vrchovatou lžičku makové náplně (svařený mletý mák s mlékem, cukrem, švestkovými povidly a já přidávám dvě plná víčka Amaretta - mandlového likéru) nebo tvarohové náplně (smíchaný tvaroh s moučkovým cukrem, vanilkou a žloutkem) nebo strouhanými jablky či švestkovými povidly - kdo co má rád.
11
Než uděláte s dětmi všechny tři plechy, ty první už pěkně nakynou. :-) Pak jen potřít okraje rozšlehaným bílkem, který zbyl z tvarohové náplně a upéct při 180 stupních 14 minut.
12
Dnes znovu odzkoušeno - koláčky jsou chuťově jemné a než se upekl třetí plech, první zmizel v břiše dětí. :-D A moc je chválily.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky I.

Posvícenské koláčky I.

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Pečení Děti Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

115
Bramborový salát nakyselo
Bramborový salát nakyselo
52
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
30
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
19
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
16
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Posvícenské koláčky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact