• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pošírovaná pečeně se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Pošírovaná pečeně se zeleninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pošírovaná pečeně se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí roštěná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 400
      g malý tuřín
    • 400
      g hrách
    • 40
      g slunečnicová semínka
    • 40
      g parmazán
    • řepkový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      l hovězí vývar
    • 1
      svazek mrkev s natí
    • olivový olej
    • 2
      hrst bazalka

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjte, osušte a provázkem svažte tak, aby drželo ve tvaru válečku. Osolte a opepřete. Ze všech stran zprudka zatáhněte na rozpáleném oleji. Vývar přiveďte k varu a vložte do něj maso. Plamen stáhněte na minimum a nechte asi 30 minut pošírovat, dokud maso není na dotek pevné - ne však tvrdé (vnitřní teplota masa je 55 °C). Mezitím mrkev a tuřín podélně rozpulte. Vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 6 minut na skus. Pak prudce zchlaďte v ledové vodě. Lusky podle potřeby podélně překrojte a na olivovém oleji je duste asi 10 minut se zeleninou. Osolte a opepřete. Bazalku, česnek, semínka, parmazán a asi 50 ml olivového oleje rozmixujte na pesto. Dosolte. Maso vyjměnte z vývaru a nechte 10 minut odpočívat v teple. Podávejte nakrájené na tenké plátky (technika tzv. pošírování) se zeleninou a pestem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném víně

Opilá hruška - pošírovaná v kořeněném…

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Flin | 4. 1. 2017 17:16

    Co má společného tahle fotka s receptem?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Pečení Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Hovězí roštěná Hovězí vývar Hrách Malý tuřín Mrkev Olivový olej Parmazán Pepř mletý Řepkový olej Slunečnicová semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Filety po italsku

Filety po italsku

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!

Banánová zmrzlina - zdravá - 1…

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

ŽIVĚ: Pavel Novotný opouští po 3 měsících vězení! Domů ho veze Blesk!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Další doporučené recepty:

Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky
Posvícenské koláčky I.
Posvícenské koláčky I.
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Potahovací hmota
Potahovací hmota
Potěšení pekelníka Pelešníka
Potěšení pekelníka Pelešníka
  • Recepty.cz
  • Pošírovaná pečeně se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact