• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Porchetta z bůčku
Napište svůj komentář k receptu

Porchetta z bůčku

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 230 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vyzkoušejte naprosto bezkonkurenční porchettu z bůčku s křupavou a dozlatova vypečenou kůrčičkou. Je ovoněná rozmarýnem, šalvějem a nechybí ani pistácie, citrónová kůra a česnek!

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg vepřový bůček libovější (60–70 % tuku) s kůží bez kosti
    • 5
      rozmarýn větviček
    • 10
      šalvěj listů
    • 8
      stroužek česnek
    • citronová kůra nebo pomerančová
    • pistácie loupané nebo piniové oříšky
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Z čerstvého rozmarýnu a šalvěje oberte lístky, oloupejte 8 až 10 stroužků česneku, bylinky nasekejte najemno, naopak hrst loupaných pistácií nahrubo nebo použijte piniové oříšky.

RADA: Jak skladovat česnek?

2
Na prkénko položte vepřový bůček s kůží, bez kosti. Zvětšete plochu masa –zhruba v polovině jeho výšky udělejte zářez a rozevřete ho; zdvojnásobíte tak jeho povrch. Udělejte úhlopříčné zářezy z jedné i druhé strany na povrchu, takže vytvoří typické „kostičky “.
3
Ze všech dostupných stran maso důkladně nasolte a opepřete. Celou plochu posypejte bylinkami a potřete česnekem. Využijte také citrusovou kůru a přidejte dovnitř oříšky.
4
Poté zarolujte. A ostrým nožem udělejte ještě zářezy. Rolku napevno svažte kuchyňským provázkem, nejprve po příčně po celé rolce minimálně na pěti místech, nakonec jednou podélně. Pevně stáhněte a zvenku znovu osolte.
5
Přeložte na pekáč s mřížkou vyložený pečicím papírem, polijte olivovým olejem a promněte.
6
Troubu nastavte na 120 °C, klasické pečení. 2,5kilový bůček pečte přibližně 3 hodiny, tím bude uvnitř propečený well-done, což je první fáze pečení, takhle můžete mít porchettu připravenou i den předem. Pak ji stačí vyndat z lednice, nechat přijít na pokojovou teplotu a poté dál péct.

RADA: Jak na maso se zlatavou kůrkou?

7
V každém případě troubu nastavte na 250 °C. Pečte přibližně 15 minut, dokud nebude povrch dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová kůra Olivový olej Pepř mletý Pistácie Rozmarýn Šalvěj Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Kaldoun

Kaldoun

Košovská specialita

Košovská specialita

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Banánové muffinky

Banánové muffinky

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
38
Lovošská topinka
Lovošská topinka
16
Americké lívance
Americké lívance
14
Porn Star Martini
Porn Star Martini
12
Bábovka z červené řepy
Bábovka z červené řepy

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Pomerančový salát s tuňákem
Pomerančový salát s tuňákem
Pomerančový sorbet
Pomerančový sorbet
Popradská roštěnka
Popradská roštěnka
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pórková "malovaná" polévka
Pórková "malovaná" polévka
Pórková lehká polévka
Pórková lehká polévka
  • Recepty.cz
  • Porchetta z bůčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact