• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Porchetta z bůčku
Napište svůj komentář k receptu

Porchetta z bůčku

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 230 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
Porchetta z bůčku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Vyzkoušejte naprosto bezkonkurenční porchettu z bůčku s křupavou a dozlatova vypečenou kůrčičkou. Je ovoněná rozmarýnem, šalvějem a nechybí ani pistácie, citrónová kůra a česnek!

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg vepřový bůček libovější (60–70 % tuku) s kůží bez kosti
    • 5
      rozmarýn větviček
    • 10
      šalvěj listů
    • 8
      stroužek česnek
    • citronová kůra nebo pomerančová
    • pistácie loupané nebo piniové oříšky
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Z čerstvého rozmarýnu a šalvěje oberte lístky, oloupejte 8 až 10 stroužků česneku, bylinky nasekejte najemno, naopak hrst loupaných pistácií nahrubo nebo použijte piniové oříšky.

RADA: Jak skladovat česnek?

2
Na prkénko položte vepřový bůček s kůží, bez kosti. Zvětšete plochu masa –zhruba v polovině jeho výšky udělejte zářez a rozevřete ho; zdvojnásobíte tak jeho povrch. Udělejte úhlopříčné zářezy z jedné i druhé strany na povrchu, takže vytvoří typické „kostičky “.
3
Ze všech dostupných stran maso důkladně nasolte a opepřete. Celou plochu posypejte bylinkami a potřete česnekem. Využijte také citrusovou kůru a přidejte dovnitř oříšky.
4
Poté zarolujte. A ostrým nožem udělejte ještě zářezy. Rolku napevno svažte kuchyňským provázkem, nejprve po příčně po celé rolce minimálně na pěti místech, nakonec jednou podélně. Pevně stáhněte a zvenku znovu osolte.
5
Přeložte na pekáč s mřížkou vyložený pečicím papírem, polijte olivovým olejem a promněte.
6
Troubu nastavte na 120 °C, klasické pečení. 2,5kilový bůček pečte přibližně 3 hodiny, tím bude uvnitř propečený well-done, což je první fáze pečení, takhle můžete mít porchettu připravenou i den předem. Pak ji stačí vyndat z lednice, nechat přijít na pokojovou teplotu a poté dál péct.

RADA: Jak na maso se zlatavou kůrkou?

7
V každém případě troubu nastavte na 250 °C. Pečte přibližně 15 minut, dokud nebude povrch dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová kůra Olivový olej Pepř mletý Pistácie Rozmarýn Šalvěj Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

19
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
17
Cibulové chutney
Cibulové chutney
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Nepečený dort ze salka a slaného karamelu
Nepečený dort ze salka a…
12
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Miss Marie Danči po předání korunky: Zpověď o bulimii i o vztahu s Vodochodským! Čím ji překvapil?

Miss Marie Danči po předání korunky: Zpověď o bulimii i o vztahu s Vodochodským! Čím ji překvapil?

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Další doporučené recepty:

Pomerančový salát s tuňákem
Pomerančový salát s tuňákem
Pomerančový sorbet
Pomerančový sorbet
Popradská roštěnka
Popradská roštěnka
Pork pie podle The Real Meat Society
Pork pie podle The Real Meat Society
Pórková "malovaná" polévka
Pórková "malovaná" polévka
Pórková lehká polévka
Pórková lehká polévka
  • Recepty.cz
  • Porchetta z bůčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact