• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomerančový závin
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančový závin

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančový závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 250
      g hera
    • 1
      ks bílý jogurt
    • 3
      ks pomeranč

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla a jogurtu vypracujeme těsto, vyválíme plát.
2
Dílky pomerančů rozřízneme napříč a obalíme je v pískovém cukru. Rozložíme je do středu plátu a okraje přehneme přes pomeranče.
3
Pečeme na pečícím papíru do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 11. 1. 2008 23:59

    určitě vyzkouším.... a hooodně pocukruju aby to nezhořklo...

  • Hanička | 11. 1. 2008 08:56

    Udělala jsem těsto z poloviční dávky - na vyzkoušení.Nechala v lednici odležet.Dílky pomeranče jsem rozpůlila a obalila v cukru těsně pře zabalením do těsta. Nedělala jsem závin ale šátečky - do každého jsem dala jeden dílek (2 půlky). Pekla jsem na pečícím papíře. Šťáva z pomeranče nevytekla.Upečené jsem pocukrovala.Rodina je snědla ještě pomalu teplé a chutnalo jim.Nikdo si na hořkost neztěžoval.Je to další zajímavý nápad.Děkuji za recept.

  • Helena K. | 10. 1. 2008 16:00

    Doprčic,jak je to možné,to se mi ještě nestalo.Obalila jste pomeranče v cukru?Také se musí prosladit těsně před zabalením.No mrzí mě to

  • jarmila | 10. 1. 2008 09:21

    s nadšením jsem upekla a buhužel není k jídlu :-( protože pomeranč opravdu zhořknul.Škoda surovin.

  • Helena K. | 7. 1. 2008 19:36

    Ještě jsem to nedělala,ale za pokus to stojí.Určitě nic nepokazíte

  • Hanička | 7. 1. 2008 14:15

    Mám dotaz, nešly by podobným způsobem udělat šátečky - pouze s jedním kouskem pomeranče. Děkuji za odpověď.

  • Helena K. | 5. 1. 2008 11:47

    Zatím jsem nezpozorovala,protože mi závin rodina hned zbaští.

  • Helena K. | 5. 1. 2008 11:46

    Zatím jsem nepozorovala,protože mi závin rodina hned zbaští.

  • Eva Červenková | 4. 1. 2008 13:56

    nezhořkne ten pomeranč?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hera Polohrubá mouka Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Veganský perník

Veganský perník

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Švestková nutela
Švestková nutela
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Pomerančový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact