• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomerančový džem
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančový džem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančový džem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg pomeranč
    • 900
      g cukr krupice
    • 0,75
      l voda
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

1
Pomeranče důkladně omyjeme, nakrájíme je i s kůrou na tenké plátky a vybereme jádra. Plátky namočíme na 24 hodin do vody. Potom je dáme vařit a hned po varu přidáme cukr. Přikryjeme pokličkou a dáme zase do druhého dne uležet do chladna. Pak vaříme zvolna asi 2 hodiny. Do hotového džemu vymačkáme šťávu z citronu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Pomerančový dortík v zeleném oblečku

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 7. 6. 2013 14:50

    Dělala jsem to přesně takhle - jen šťávu z pomerančů a želírovací cukr, je to rychlé a vynikající ( záleží ale na chuti pomerančů, nejsou všechny stejné ) :-)

  • petra j | 3. 1. 2009 15:05

    Na džem s kůrou můžete použít BIO pomeranče a citrony. Jsou sice drahé ale k dostání v každém supermarketu

  • Katka | 8. 4. 2008 08:02

    A nevíte jak je to s chemickým ošetřením kumkvatů? Myslíte, že by šel džem udělat?

  • Anonym | 17. 9. 2007 12:35

    Pozn. k chem. ošetření: Citrusy jsou silně chemicky ošetřovány proti modré a zelené plísni, ke kterým jsou citrusy náchylné při dlouhodobém skladování. Tudíž se nedoporučuje jejich kůru používat při vaření...

  • Anonym | 17. 9. 2007 12:35

    Pozn. k chem. ošetření: Citrusy jsou silně chemicky ošetřovány proti modré a zelené plísni, ke kterým jsou citrusy náchylné při dlouhodobém skladování. Tudíž se nedoporučuje jejich kůru používat při vaření...

  • Anonym | 6. 3. 2007 23:48

    Určitě to jde i bez kůry, a v tom případě to asi ani nebude nutné vařit ty dvě hodiny. s klidem bych použila želírovací cukr 1:1.

  • Soňa V. | 6. 3. 2007 16:59

    Myslite že je možné udělat tento džem bez kůry? Jedla jsem totiž v Anglii i džem bez kůry a chutnal mi více...

  • Lýdia Murtinová | 30. 11. 2005 11:23

    V minulosti jsem se několikrát setkala s varováním, že z běžně prodávaných citrusových plodů nelze použít jejich kůru pro přípravu pokrmů. Mělo to být kvůli chemickému ošetření, které prý nelze z povrchu plodů při jejich zpracování odstranit. Tento zákaz již neplatí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Pomerančová
Ostatní Zavařování a nakládání Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Pomeranč Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

62
Dušený uzený květák s těstovinami
Dušený uzený květák s…
56
Salát do ruky
Salát do ruky
45
Klasické lečo
Klasické lečo
42
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
40
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Pomerančový džem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact