• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomerančové osvěžení
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančové osvěžení

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančové osvěžení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks pomeranč vybereme velké kusy ovoce
    • 1
      kg cukr krystal
    • 5
      lžička kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
Pomeranče řádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na menší kousky.
2
Dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme do změknutí.
3
Poté rozmixujeme, přidáme cukr a kyselinu citronovou, a směs dolejeme vodou tak, abychom měli celkové množství 10 litrů.
4
Necháme v chladu uležet 24 hodin a pak přes jemné sítko přecedíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Tvarohové osvěžení

Tvarohové osvěžení

Citronové / pomerančové poháry

Citronové / pomerančové poháry

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • formule99 | 21. 3. 2011 13:58

    Dělávala moje mamka za dob totality a byl fakt moc dobrý.

  • mia | 7. 2. 2007 15:25

    je dobré,nechat citrusové plody vykoupat i s kůrou,která nás děsí svým chemickým tajemstvím a vymáčet ve vřelé vodě

  • Jana V. | 7. 2. 2007 01:39

    Jitko,myslím si totéž.Jinak na chuti chemické látky nepoznáte,ale když si uvědomíte,co pijete..

  • Jitka | 5. 2. 2007 10:37

    Není kůra pomerančů zdraví škodlivá? V Receptáři jednou říkali, že citrusové plody stačí pořádně umýt, ale můj kolega je chemik a ten říkal, že to nestačí. Kůra je prý napuštěná a omytí nepomůže.

  • Ivana Nedbalková | 4. 2. 2007 19:21

    Tento džus dělám již řadu let a je to opravdu dobré pitíčko,takže Evi vyzkoušej a uvidíš, že je to k pití.

  • mia | 4. 2. 2007 18:29

    to je klasický domácí džus.jeden čas jsem jej vařila neustále.takže mám odzkoušeno, že je dobré přidat i citron i s kůrou a mrkev,po rozmixování jsem to naředila a cedila přes látku.a vodu jsem dávala převařenou,celkou horkou směs do láhví.ty se potom zatáhly a džus vydržel déle.

  • Simča Sládková | 3. 2. 2007 10:55

    Já bych řekla, že je to takový přichucený pomerančový džus, ne?

  • Anonym | 2. 2. 2007 14:04

    Evo, skoro určitě k pití, když je toho 10 litrů:-)))

  • Eva | 2. 2. 2007 13:06

    Bude to pak, prosím, k pití nebo k jídlu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Džusy a mošty
Nápoje Džusy Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kyselina citronová Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza

Pizza

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

51
Švestková povidla
Švestková povidla
44
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
32
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
31
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
30
Tortilla wrap s lilkem a halloumi
Tortilla wrap s lilkem a…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

  • Recepty.cz
  • Pomerančové osvěžení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact