• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomerančová kachna
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančová kachna

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančová kachna
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • petrželka (Hrst)
    • 1
      sklenice bílé víno
    • 1
      lžička tymián
    • 4
      ks pomeranč
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks kachna
    • pomerančová kůra (Štáva)
    • 2
      ks jablka

Postup přípravy receptu

1
Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a sekanou petrželku. Takto připravenou kachnu pečeme ve vyhřáté troubě dočervena. Když je téměř měkká, podlijeme ji vínem. Do šťávy přidáme trochu strouhané pomerančové kůry a šťávy. Kachnu rozporcujeme a obložíme kolečky pomerančů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Lukášova pomerančová bábovka

Lukášova pomerančová bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • farah.farah | 6. 6. 2013 13:21

    olej je skutečně zbytečný kachna má v sobě tuku víc než dost, ale jistě může existovat úprava kachny bez kmínu v azijské kuchyni se na kachnu teda kmín pokud vím rozhodně vždy nedává, což každý správný kuchař ví. 8-)

  • Kosťa Kostič | 19. 3. 2013 11:29

    Rostliný olej? Proti gustu žádný dišputát... Nedělal jsem to a dělat nebudu. Omlouvám se, jen mi to připomíná slova klasikova "...a za stálého míchání vlijeme do záchodu"

  • Lenka | 9. 3. 2013 10:30

    Základ na pečení kachny je hodně soli a kmínu. Žádné potírání olejem. Nepečte to ! Každý správný kuchař to ví.

  • Irena | 2. 2. 2013 19:34

    muzete ktem receptum dat teplotu trouby prosim!!!!!Zkusim kachnu na 175 stupnu ,ale nevim jestli je to dost

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 22. 11. 2010 19:34

    Opraveno ;-)

  • Ladia
    Ladia | 22. 11. 2010 09:50

    lžička tymiánu

  • Kamila Řehková | 29. 7. 2008 15:10

    Kachna je výborná, jako přílohu používám kuskus.

  • Mirka Borová | 29. 1. 2006 12:50

    chutná to odporně lituju toho že jsem to pekla,cela rodina si stěžovala

  • Zdena | 13. 1. 2006 20:49

    Bylo to vynikající, ale mohly byste tam přidat trochu rozinek na bezva chuť a ke konci, šťávičku zahustit strouhaným tvrdým perníkem!

  • jirina cihakova | 21. 10. 2005 09:00

    super recept - vynikající, na závěr doporučuji přidat do omáčky malou lžičku medu a polit s ním kačenku a jako příloha se osvědčily pečené čtvrtky brambor s kolečky červené a bílé cibule

  • Kuchařka on-line | 18. 1. 2005 17:07

    Zvolit můžete dle chuti kari nebo rozinkovou rýži nebo bramborové krokety.

  • Bohunka | 13. 1. 2005 16:51

    Co zvolit jako přílohu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Jablka Kachna Petrželka Pomeranč Pomerančová kůra Rostlinný olej Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Litá buchta

Litá buchta

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

126
Dýňová tortila
Dýňová tortila
103
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
102
Máslové řízky
Máslové řízky
71
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

Dcera Gotta (†80) Charlotte (19): Odhalila detaily ze soukromí!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Pomazánka ze sýra feta a pečených cibulek
Pomazánka ze sýra feta a pečených…
Pomazánka ze syrečků
Pomazánka ze syrečků
Pomerančová bábovka II.
Pomerančová bábovka II.
Pomerančová limonáda s granátovým jablkem
Pomerančová limonáda s granátovým…
Pomerančová marináda s rozmarýnem
Pomerančová marináda s rozmarýnem
Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu
Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu
  • Recepty.cz
  • Pomerančová kachna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact