• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomeranč na 4x
Napište svůj komentář k receptu

Pomeranč na 4x

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomeranč na 4x
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 130
      g máslo
    • 100
      g moučka
    • 100
      g mleté mandle
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
  • Na naplnění
    • pomerančová marmeláda
  • Na zdobení
    • moučka
    • 1
      ks pomerančová šťáva z
    • kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

1
Prosejeme sypké a přidáme změklé máslo + ostatní suroviny, nezapomenout na sůl. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme v lednoci ztuhnout. Vyválíme na pomoučeném povrchu a vykrajujeme tvary dle libosti. Já dělala zvonečky. pečeme asi při 170 °C 8-10 minut. Slepujeme pomerančovou marmeládou. Slepovala jsem schwartau extra a je nahořklá. Celkově doporučuji mazat velmi málo jen aby se k sobě přilepily.
2
Zdobení: moučku rozmíchat se šťávou z pomeranče v přiměřeném množství a dlouho míchat, aby poleva byla hladká a leská. Slepené potíráme vrstvou polevy a sypeme jemně nakrájenou kandovanou kůrou. Jsou už 2. den měkké a voňavé.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ELA | 29. 12. 2007 01:18

    výborné cukroví! neměla jsem k dispozici pomerančovou marmeládu, tak jsem pořádně promíchala meruňkovou s omytou nastrouhanou pomerančovou kůrou - nikdo nepoznal, že "pomerančová" marmeláda je švindl

  • jana kubíčková | 13. 12. 2007 01:31

    paní ivanko,nejste sama,také jsem na to klikla jak použiju pomeranč 4krát,ne že bych musela tak šetřit.Ale vypadat i vonět to opravdu musí krásně.

  • Ivana Přikrylová | 11. 12. 2007 21:54

    díky všem za odpověď :o)

  • Radka Hudská | 11. 12. 2007 21:05

    První co upoutá na receptu je název a přišlo mi tohle lepší než např pomerančové zvonečky, protože tvary si stejně každý udělá jaké bude chtít. Pomeranč je v těstě, v marmeládě, v polevě a ve zdobení. :-)) Ale jinak při použití fantazie můžete téměř z každého těsta udělat alespoň 4 druhy cukroví.

  • Jana T. | 11. 12. 2007 16:36

    Já si myslím, že se tam 4 x dopočítá snadno - kůra, marmeláda, šťáva a kandovaná kůra. A musí to určitě krásně vonět a chutnat.

  • Lusinda | 11. 12. 2007 16:36

    Protože je tam pomeranč nebo jeho produkt použit 4krát.

  • Adél | 11. 12. 2007 15:58

    zřejmě proto, že se tam dává kandovaná pomer.kůra, strouhaná pomer.kůra, pomer.marmoška a šťáva z pomeranče... ale nejsem autorka, to jsou pouze mé dedukce:-) hezký den

  • Ivana Přikrylová | 11. 12. 2007 15:34

    Zmátl mě trochu název. Myslela jsem že ze základního těsta je možné utvořit 4 různé varianty cukroví. Nevím proč tedy 4x

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kandovaná pomerančová kůra Máslo Mleté mandle Moučka Pomerančová kůra Pomerančová marmeláda Pomerančová šťáva Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Máslové řízky

Máslové řízky

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

44
PIZZA ŠNECI
PIZZA ŠNECI
31
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
21
Svíčková dle Bělky Macík Trojanové
Svíčková dle Bělky Macík…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Klasická gulášová polévka
Klasická gulášová polévka

Zajímavé články

Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept budete dělat znovu a znovu
Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept…
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho správně připravit
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho…
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
AHA.cz A je to venku! Nový vztah u Gottových, prořekl se přítel Ivany

A je to venku! Nový vztah u Gottových, prořekl se přítel Ivany

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Noční manévr Leoše Mareše: S kufrem z domova do hotelu! Přitom bydlí nedaleko

Noční manévr Leoše Mareše: S kufrem z domova do hotelu! Přitom bydlí nedaleko

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

  • Recepty.cz
  • Pomeranč na 4x
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact