• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomazánka sloní žrádlo
Napište svůj komentář k receptu

Pomazánka sloní žrádlo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 236
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka sloní žrádlo
5fotografií
Nahrát fotku
 

Připravte si legendární retro pomazánku z dob socialismu. Je pikantní, lehce nakyslá, ale zároveň krémová a plná. Perfektně se hodí na veku, čerstvý chléb nebo jako dip k zelenině.

Sloní žrádlo

Suroviny

4 porce
    • 400
      g měkký salám kvalitní Gothaj nebo Junior
    • 1
      ks cibule
    • 8
      ks nakládané okurky malé
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžíce ocet
    • 3
      lžíce majonéza
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Salám nakrájíme najemno nebo umeleme na masovém strojku. Cibuli a nakládané okurky nasekáme najemno nebo je nastrouháme na jemném struhadle.

RADA: Jak na domácí majonézu?

2
Kečup, hořčici, olej, cukr a ocet dáme do rendlíku a povaříme za stálého míchání asi jednu minutu. Směs necháme vychladnout, pak ji přidáme k mletému salámu s cibulí a okurkami a dobře promícháme.
3
Nakonec vmícháme majonézu, pomazánku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a necháme ji nejméně hodinu odležet v lednici. Mažeme ji na chléb, veku nebo topinky a zdobíme kyselými okurkami nebo čerstvou zeleninou.

RADA: Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy

4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ POMAZÁNKY SLONÍ ŽRÁDLO: • Pomazánka je vodnatá: Nejčastější příčinou je nedostatečné vymačkání nakládaných okurek. Obsahují hodně vody, která se po smíchání s majonézou a salámem uvolní. Proto okurky po nastrouhání vymačkejte v cedníku. • Nevýrazná chuť: Chuť sloního žrádla stojí na správné rovnováze slané, sladké a pikantní chuti. Nezapomeňte na sůl a pepř, můžete přidat i trochu worcesteru a chilli. Po smíchání dejte pomazánce čas na odpočinek, aby se chutě rozležely, pak ji znovu ochutnejte a případně dochuťte. • Příliš hrubá konzistence: Ideální je použít na salám mlýnek na maso. Pokud máte jen mixér, mixujte v krátkých intervalech, abyste měli kontrolu nad hrubostí. Pokud to přeženete a máte ze salámu kaši, už to nezachráníte.
5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Chuť pomazánky stojí na salámu, proto použijte opravdu kvalitní a vyhněte se levným náhražkám. • Dejte pomazánce alespoň hodinu v lednici. Tím se chutě dokonale propojí a pomazánka bude mít daleko plnější a harmoničtější chuť. • Pro pikantnost můžete použít nejen chilli, ale také mleté feferonky, Srirachu, nebo pro hlubší chuť špetku uzené papriky.

RADA: Tipy na další chutné pomazánky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 22. 7. 2018 23:02

    Prima pomazánka.

  • Karla | 8. 3. 2016 15:38

    dělaly jsme se spolubydlícími před 35 lety, vždy úspěch. Recepty jsme posílaly a předávaly a vždy spokojenost.Jsem ráda, že jsem po zadání názvu našla. Už si nepamatuji postup,ale suroviny ano. Těším se, že udělám dětem.

  • Karla | 8. 3. 2016 15:35

    Začaly jsme se spolubydlícími na ubytovně - skoro před 35 lety, ujalo se to i mimo. Je fakt, že jsem nedělala přes 20 let, těším se, že potěším i děti a díky za recept. Tak nějak si suroviny pamatuji, jen ten postup bych asi improvizovala. Na topinky to bylo fakt úúžasné.

  • jarkoo | 29. 2. 2016 18:42

    Máme podobný recept už léta a pomazánka má vždy úspěch ;-)

  • Marsel
    Marsel | 29. 2. 2016 13:56

    naopak 8-) návštěvy si říkají o recept :-P

  • mr.polrajch | 31. 12. 2015 16:11

    neříka se tomu taky salamova pomazánka.... :-\

  • zdenda | 30. 12. 2015 17:27

    Je to výborné jídlo pro chudé dělala jsem to za totáče a moc nám to chutnalo . Dnes už se to prodraží a špekáčky ze kterých je to nejlepší jsou už dost drahé. Je to jedlé a moc dobré.

  • nezarka(a)centrum.cz | 12. 9. 2015 09:20

    :-* Souhlas ,tato pomazánka je vynikající a bez chyby.Pro Ivanu pokudbypo této pomazánce byla poslední návštěva asi by se nic nestalo. Pavel

  • Milani | 26. 6. 2015 09:08

    Jaký fuj je to vynikající

  • Ivana | 23. 6. 2015 07:41

    přijít na návštěvu a něco takového by mi nabídli, asi by to byla poslední návštěva - FUJ

  • Slon indický | 4. 1. 2015 14:44

    Tento recept je veřejnou urážkou slonů, kterým by se měl jeho autor omluvit...Domnívám se, že slon by takovou "mňamku" nikdy nepozřel... :-$

  • Kotelník-555
    Kotelník-555 | 30. 12. 2014 15:29

    děláme už deset let bez okurek a sos je trochu složitější :) letos provedeme dle vašeho .

  • Simona | 7. 11. 2014 11:10

    Tato pomazánka je vynikající. V rodině máme rádi větší kusy salámu a okurek, takže nemeleme, ale krájíme na kostičky :-)

  • allena89
    allena89 | 21. 9. 2014 18:16

    Výborná pomazánka, doporučuji pomlít i Kunovjanku. Na jednohubkách byla nejlepší.

  • Karolína | 12. 7. 2014 18:40

    Tato pomazánka patří mezi naše oblíbené. Jsem těhotná a na nic jiného kromě této pomazánky nemám chuť ...VÝBORNÁ....

  • Jarka | 22. 1. 2014 09:49

    Souhlasím se všemi příspěvky, pomazánka je výborná, dělám ji už leta. Jen tu cibuli krájím na co nejjemněji, nemixuji ani nemelu na strojku

  • Santiago*
    Santiago* | 24. 11. 2013 10:20

    tato pomazánka sklidila velký úspěch, všem moc chutnala ))

  • iva | 10. 8. 2013 12:53

    je to husty žradlo

  • ancka | 23. 12. 2012 21:39

    My tam ještě rozmixujem směs Moravanky a Kunovjanky... je to výborné...

  • ancka | 23. 12. 2012 21:39

    My tam ještě rozmixujem směs Moravanky a Kunovjanky... je to výborné...

  • Jana | 15. 6. 2012 12:05

    Hojky je to velice dobrá pomazánka naše rodina ji miluje hodí se k ní čerstvé pečivo a vychlazené pivo.

  • Věra101 | 22. 5. 2012 14:08

    "SLONÍ ŽRÁDLO

  • Katka | 30. 12. 2011 21:34

    Holky ja mám pocit že je to trochu afrodiasikum.Říká to i přítel

  • RenaR | 10. 4. 2011 23:20

    Tuto pomazánku znám dlouho, ale jsem ráda, že jsem na ni zase po delší době sehnala recept.

  • Lenka Štěpánová | 11. 3. 2011 19:40

    Je to velice rychlá a hlavně velice dobrá pomazánka a, hodí se ke každé příležitosti, pokud má někdo rád ostřejší, je možné přidat malý kousek chilli papričky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hořčice plnotučná Kečup - jemný Majonéza Měkký salám Nakládané okurky Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

České kuře pečené

České kuře pečené

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

20
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
17
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Mareš vyhlásil obří koncert pro Patrika: Peníze pro Nikolu a syna

Mareš vyhlásil obří koncert pro Patrika: Peníze pro Nikolu a syna

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Pomazánka se sterilovaným zelím
Pomazánka se sterilovaným zelím
Pomazánka se sušenými rajčaty
Pomazánka se sušenými rajčaty
Pomazánka se sýrem cottage
Pomazánka se sýrem cottage
Pomazánka z "vepřovky"
Pomazánka z "vepřovky"
Pomazánka z cizrny
Pomazánka z cizrny
Pomazánka z červené řepy
Pomazánka z červené řepy
  • Recepty.cz
  • Pomazánka sloní žrádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact