• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomazánka ČE-KO
Napište svůj komentář k receptu

Pomazánka ČE-KO

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomazánka ČE-KO
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      ks vepřové maso ve vlastní šťávě
    • 1
      ks hovězí maso ve vlastní šťávě - konzerva
    • 1
      ks lančmít - konzerva

Postup přípravy receptu

1
Odebereme sádlo z vepřové konzervy a lehce na něm osmahneme nadrobno pokrájený česnek. Přidáme ostatní konzervy na pánev a dusíme asi 15 minut, než se odpaří voda. Mezitím šťouchadlem na brambory nebo vidličkou rozmačkáme kousky masa na jemné kousky. Necháme vychladnout. Pokud je málo cítit česnek, přidáme ještě nakonec rozetřený, zamícháme a mažeme na chleby. Zdobíme rajčetem, paprikou nebo okurkou.
2
Název pomazánky ČE-KO znamená ČEsnek + KOnzervy. Dnes již není běžné jíst konzervy, ale možná nějakou zapadlou doma objevíte, nebo budete potřebovat udělat velké množství jídla s minimem námahy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní pomazánka z uzené parenice

Luxusní pomazánka z uzené parenice

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danča | 1. 2. 2015 09:53

    je fakt, že ne každá konzerva je dobrá konzerva, jsem hodně vybíravá a háklivá na takové ty chrupavky a pod. Hamé mě taky zklamalo, ale třeba značkou Pikok z Lildu jsem si chuť spravila. Ne každý je tak šikovný (nebo prostě nechce zavařovat :-[ ), aby si dělal vlastní :-) Ale rozhodně je taky fakt, že to není jídlo na každý den :-)

  • venda | 29. 12. 2014 19:12

    Dnešním výrobcům ,,masových" konzerv bych je nabízel ke snídani,obědu a večeři,aby poznali co je to za hnis,kterým zaplavují trh a snaží se bohatnout.Pamatuji konzervy za komančů a to byly MASOVÉ KONZERVY

  • likaso
    likaso | 28. 6. 2014 15:04

    vždyť je všechno z konzervy?! :-!

  • lucik | 12. 1. 2012 11:52

    Vždyť vás to nikdo nenutí jíst. Nechte si tyhle kecy pro sebe. Náhodou je to dobré a levné. To že tu děláte, že by jste to nikdy nesnědli a přitom kdyby jste to nevěděli tak by jste se olizovali, na to vám nikdo není zvědavý. Jestli to není třeba v tom že to neumíte zpracovat. Takže se nejdřív zamyslete než něco napíšete. Pomlouvat umí každý.

  • Ivana Přikrylová | 29. 5. 2007 09:44

    Konzervy nepoužívám vůbec, pro naši rodinu jsou prostě nepoživatelné (nejhorší jsou od Hamé). Když přece jen potřebuju něco na dovolenou, tak si masovou konzervu udělám sama (vepřové maso ve vlastní šťávě), zrovna tak si zavařuji i jídlo na dovolenou (uvedené recepty jsem zde před časem uvedla)

  • Janča | 25. 5. 2007 20:50

    Konzervu používám pouze do halušek a do špaget. A to pouze Hamé hovězí. Ještě dělám pomazánku a na tu používám pouze vepřovku z LIDLu. A souhlasím s tím,že to není co bývalo.

  • Gábina H | 25. 5. 2007 12:11

    Jinak souhlasím se Simčou. Někde jsem četla studii, kde bylo srovnání cen za totáče a dneska v poměru k platům. Výsledkem bylo, že za totáče byly ceny dost vysoké oproti dnešním, tak to jen tak na okraj.

  • Gábina H | 25. 5. 2007 11:57

    Já myslím, že tady se spíš než o ceně diskutuje o chuti. Dřív ty konzervy opravdu chutnaly jako maso, dneska je to taková nevzhledná "paštika"

  • Zdena z JM | 25. 5. 2007 10:26

    Simčo,úplně s Vámi souhlasím a taky tyto poznámky nemám ráda.Ale jsou lidé,které prostě nepřesvědčíte,a stále budou jen brblat:no jo, to bylo tenkrát ,to jsme si mohli ledasco dovolit,když chleba stál 4,20 a máslo 10 Korun.

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:02

    Já se předem omlouvám za příspěvek tak trochu mimo mísu a píši to s vědomím, že asi píchnu trochu do vosího hnízda, ale hrozně nemám ráda poznámky typu " ... a ještě stály 10,- korun". To je sice pravda, ale v době, kdy ty konzervy stály 10 kaček, já jsem brala cca 1250,-. Taď mám skoro 10x tolik, takže pokud ta kvalitní konzerva nestojí 100,-, je pořád levnější, než bývala za totáče....

  • barča | 25. 5. 2007 09:59

    Pane Františku, opravdu jsme to jedli a myslím, že skoro všichni a vidíte jsme tu. Ale zase: ono nic lepšího nebylo a ty čínské se fakt daly jíst.Onehdy jsem jednu vepřovku po ochutnání radši dala kočce a od té doby se neukázala (ta kočka). Snad to přežila jako my.

  • František Pazdera | 24. 5. 2007 23:42

    Nedávno jsem se snažil použít hovězí konservu jako základ na masovou směs do špaget - nešlo to vůbec pozřít. Jste si opravdu jist, že jste jedli jídlo uvařené z těchto konserv? Přežili jste to?

  • Hela - | 24. 5. 2007 16:55

    Souhlasím s Di. Ohledně kvality bych to s českou konzervou ani nezkoušela, snad možná s čínskou a s malým balením. Jinak ohledně špekáčků jsem zjistila, že jediné které se dají jíst a dají se opékat i na ohni jsou z Globusu. Jednou mi někdo říkal, že do nich používají stejnou hmotu jako na Gothaj.

  • jana k. | 24. 5. 2007 15:47

    Naprosto souhlasím s p.Janou i Di ohledně kvality konzerv.Mám stejné vzpomínky i když do důchodu daleko.Dnes "vepřovku používám jen jako rychlý základ do guláš.polévky.Stejný problém mají špekáčky.

  • jana | 24. 5. 2007 11:50

    Barčo, nedávno byl test tě+hle konzerv v MF. Za moc to nestojí nikde, ale zásadně se nesmí koupit "vepřové ve vlastní šťávě" apod., to je opravdu hnůj, ale brát "vepřové MASO ve vlastní šťávě" atd. Dobrým vodítkem je také cena - ty lepší stojí minimálně 46,- Kč a klidně i více, takže pak se takováhle pomazánka neúměrně prodraží, protože za stejné peníze jsou 2 kuřata. Jo a nejlíp snad dopadly konzery Hamé. Jinak souhlasím s Di, že za našich časů, to bývaly konzery na chleba, mňam a ještě stály 10,- korun, na chaty a výlety ideální.

  • barča | 24. 5. 2007 10:17

    Jestli mohu zopakovat dotaz, který jsem dávala u "ďábelská směs na topinky" : kdo poradí, která z uvedených konzerv (myslím výrobce) není podivný lančmít jak píše trefně Di a dá se event. i sníst ?

  • Di | 24. 5. 2007 08:54

    Problém je ten, že konzervy už nejsou to, co bývaly v době, kdy byla vynalezena tato pomazánka. Už je nejíme ani na dovolené, mám totiž pocit, že ať koupím cokoliv, stále je to nějaký podivný lančmít, jehož součástí je především buchta a voda. Jó za mých mladých let bývalo vepřové nebo ve vlastní šťávě maso se šťávou a ani lančmít nebyl k zahození.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody
Maso Chuťovky Pomazánky Oběd Večeře Pozdní večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hovězí maso ve vlastní šťávě - konzerva Lančmít - konzerva Vepřové maso ve vlastní šťávě
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

76
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
62
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
58
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
35
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
30
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Dlouhovlasý blonďák Brad Pitt: Návrat do šedesátek!

Dlouhovlasý blonďák Brad Pitt: Návrat do šedesátek!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Pomazánka ČE-KO
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact