• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Polynéské filé
Napište svůj komentář k receptu

Polynéské filé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polynéské filé
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rybí file - 4 porce
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 250
      g čerstvé žampiony - pokrájených na plátky
    • 120
      g jarní cibulka - jemně nasekaná
    • olivový olej
    • 250
      g brokolice
    • 250
      g květák
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob) 1 -
    • 1
      stroužek česnek - rozetřený
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1,50
      dl vývar nebo voda, cca

Postup přípravy receptu

1
Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku.
2
Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme. Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninovou směs (vše dohromady), kterou dáme do misky a udržujeme v teple.
3
Na pánvi opečeme marinovanou rybu z obou stran. Přidáme zeleninu, kterou necháme prohřát. Solamyl rozmícháme ve vývaru a přilijeme k rybě a zelenině i se zbytkem marinády, dochutíme solí (sojovou omáčkou), pepřem a chvilku necháme propovařit.
4
Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé zapečené s nivou

Filé zapečené s nivou

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Filé na česneku se sýrem

Filé na česneku se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 24. 4. 2017 13:36

    Vynikající.

  • Cora | 15. 4. 2016 14:42

    Perfektni spojeni ingredienci a chuti, byl to dokonaly pozdni obed na jednicku :-*

  • Blanka | 14. 7. 2015 13:25

    Ryba byla úžasná, bylo to úplně něco jiného než na co jsme zvyklí. Děkuji za recept!

  • jeena.s | 26. 3. 2012 16:09

    Bylo to velice dobré a vyvážené, určitě vyzkoušejte!!!

  • Jeena.S | 21. 3. 2012 18:53

    <3 I já jsem zapomněla dodat žampiony a lahůdkovou cibulku, do omáčky jsem navíc přidala čarodějku a mletý kmín a bylo to absolutně úžasné. Všichni jsme si moc pochutnali. <3

  • Ma-Hu | 30. 9. 2011 15:07

    Je to moc dobré, až budu dělat příště, vynechám žampiony a cibuli, brokolice s květákem byly dostačující a k rybě mi pasovaly nejlíp.

  • MartikK
    MartikK | 17. 7. 2011 14:08

    Zapomněla jsem na to, že se má dát filé naložit, takže bylo v marinádě maximálně hodinu a i tak bylo maso výborné. Použila jsem pangase a nedávala jsem žampiony.

  • Hanz | 20. 5. 2011 13:35

    Velice vydařený recept, díky 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Rybí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Čerstvé žampiony Česnek Citronová šťáva Jarní cibulka Květák Olivový olej Pepř mletý Rybí file Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Meteník

Meteník

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Krémová polévka

Krémová polévka

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Doporučujeme

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

60 minut
Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

22
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Řez s jogurtem a šlehačkou
Řez s jogurtem a…
15
Caesar wrap
Caesar wrap
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept budete dělat znovu a znovu
Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept…
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho správně připravit
Dobrý svařák se nevaří! Sommelierka radí, jak ho…
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
AHA.cz Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Jan Čenský vyvedl paní Columbovou: Žena, kterou skrýval 36 let

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Velký horoskop na prosinec: Kterým znamením hrozí finanční propad a kdo zažije zásadní zvrat v lásce?

Ženy.cz 5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

Blesk.cz Bondova šéfka Judi Denchová: Kvůli slepotě nepoznám ani rodinu!

Bondova šéfka Judi Denchová: Kvůli slepotě nepoznám ani rodinu!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 29.–30. 11. 2025: Kdo prožije radostné dny a kdo dostane nečekanou zprávu?

Horoskop na víkend 29.–30. 11. 2025: Kdo prožije radostné dny a kdo dostane nečekanou zprávu?

Další doporučené recepty:

Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se zeleninou
Polská polévka z červené řepy
Polská polévka z červené řepy
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském stylu
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském…
pomazánka - z krůtího masa
pomazánka - z krůtího masa
Pomazánka "hned pryč"
Pomazánka "hned pryč"
  • Recepty.cz
  • Polynéské filé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact