• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polynéské filé
Napište svůj komentář k receptu

Polynéské filé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polynéské filé
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rybí file - 4 porce
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 250
      g čerstvé žampiony - pokrájených na plátky
    • 120
      g jarní cibulka - jemně nasekaná
    • olivový olej
    • 250
      g brokolice
    • 250
      g květák
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob) 1 -
    • 1
      stroužek česnek - rozetřený
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1,50
      dl vývar nebo voda, cca

Postup přípravy receptu

1
Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku.
2
Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme. Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninovou směs (vše dohromady), kterou dáme do misky a udržujeme v teple.
3
Na pánvi opečeme marinovanou rybu z obou stran. Přidáme zeleninu, kterou necháme prohřát. Solamyl rozmícháme ve vývaru a přilijeme k rybě a zelenině i se zbytkem marinády, dochutíme solí (sojovou omáčkou), pepřem a chvilku necháme propovařit.
4
Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé zapečené s nivou

Filé zapečené s nivou

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Filé na česneku se sýrem

Filé na česneku se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 24. 4. 2017 13:36

    Vynikající.

  • Cora | 15. 4. 2016 14:42

    Perfektni spojeni ingredienci a chuti, byl to dokonaly pozdni obed na jednicku :-*

  • Blanka | 14. 7. 2015 13:25

    Ryba byla úžasná, bylo to úplně něco jiného než na co jsme zvyklí. Děkuji za recept!

  • jeena.s | 26. 3. 2012 16:09

    Bylo to velice dobré a vyvážené, určitě vyzkoušejte!!!

  • Jeena.S | 21. 3. 2012 18:53

    <3 I já jsem zapomněla dodat žampiony a lahůdkovou cibulku, do omáčky jsem navíc přidala čarodějku a mletý kmín a bylo to absolutně úžasné. Všichni jsme si moc pochutnali. <3

  • Ma-Hu | 30. 9. 2011 15:07

    Je to moc dobré, až budu dělat příště, vynechám žampiony a cibuli, brokolice s květákem byly dostačující a k rybě mi pasovaly nejlíp.

  • MartikK
    MartikK | 17. 7. 2011 14:08

    Zapomněla jsem na to, že se má dát filé naložit, takže bylo v marinádě maximálně hodinu a i tak bylo maso výborné. Použila jsem pangase a nedávala jsem žampiony.

  • Hanz | 20. 5. 2011 13:35

    Velice vydařený recept, díky 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Rybí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Čerstvé žampiony Česnek Citronová šťáva Jarní cibulka Květák Olivový olej Pepř mletý Rybí file Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Bublanina

Bublanina

Rumové řezy

Rumové řezy

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

23
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
23
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
19
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jogurtový Margot koláč s pudinkem
Jogurtový Margot koláč s…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se zeleninou
Polská polévka z červené řepy
Polská polévka z červené řepy
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském stylu
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském…
pomazánka - z krůtího masa
pomazánka - z krůtího masa
Pomazánka "hned pryč"
Pomazánka "hned pryč"
  • Recepty.cz
  • Polynéské filé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact