• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polynéské filé
Napište svůj komentář k receptu

Polynéské filé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polynéské filé
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rybí file - 4 porce
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 250
      g čerstvé žampiony - pokrájených na plátky
    • 120
      g jarní cibulka - jemně nasekaná
    • olivový olej
    • 250
      g brokolice
    • 250
      g květák
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob) 1 -
    • 1
      stroužek česnek - rozetřený
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1,50
      dl vývar nebo voda, cca

Postup přípravy receptu

1
Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku.
2
Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme. Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninovou směs (vše dohromady), kterou dáme do misky a udržujeme v teple.
3
Na pánvi opečeme marinovanou rybu z obou stran. Přidáme zeleninu, kterou necháme prohřát. Solamyl rozmícháme ve vývaru a přilijeme k rybě a zelenině i se zbytkem marinády, dochutíme solí (sojovou omáčkou), pepřem a chvilku necháme propovařit.
4
Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé na česneku se sýrem

Filé na česneku se sýrem

Filé zapečené s nivou

Filé zapečené s nivou

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 24. 4. 2017 13:36

    Vynikající.

  • Cora | 15. 4. 2016 14:42

    Perfektni spojeni ingredienci a chuti, byl to dokonaly pozdni obed na jednicku :-*

  • Blanka | 14. 7. 2015 13:25

    Ryba byla úžasná, bylo to úplně něco jiného než na co jsme zvyklí. Děkuji za recept!

  • jeena.s | 26. 3. 2012 16:09

    Bylo to velice dobré a vyvážené, určitě vyzkoušejte!!!

  • Jeena.S | 21. 3. 2012 18:53

    <3 I já jsem zapomněla dodat žampiony a lahůdkovou cibulku, do omáčky jsem navíc přidala čarodějku a mletý kmín a bylo to absolutně úžasné. Všichni jsme si moc pochutnali. <3

  • Ma-Hu | 30. 9. 2011 15:07

    Je to moc dobré, až budu dělat příště, vynechám žampiony a cibuli, brokolice s květákem byly dostačující a k rybě mi pasovaly nejlíp.

  • MartikK
    MartikK | 17. 7. 2011 14:08

    Zapomněla jsem na to, že se má dát filé naložit, takže bylo v marinádě maximálně hodinu a i tak bylo maso výborné. Použila jsem pangase a nedávala jsem žampiony.

  • Hanz | 20. 5. 2011 13:35

    Velice vydařený recept, díky 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Rybí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Čerstvé žampiony Česnek Citronová šťáva Jarní cibulka Květák Olivový olej Pepř mletý Rybí file Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

24
Jablečná buchta
Jablečná buchta
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
19
Čevabčiči
Čevabčiči
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se zeleninou
Polská polévka z červené řepy
Polská polévka z červené řepy
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském stylu
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském…
pomazánka - z krůtího masa
pomazánka - z krůtího masa
Pomazánka "hned pryč"
Pomazánka "hned pryč"
  • Recepty.cz
  • Polynéské filé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact