• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polštářky s jablkovým kompotem
Napište svůj komentář k receptu

Polštářky s jablkovým kompotem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polštářky s jablkovým kompotem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 20
      g droždí
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 500
      g jablka
    • 175
      g cukr
    • olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme 50 g cukru a 50 ml vody a dusíme asi 15 minut. Necháme vychladnout. Mouku smícháme se zbytkem cukru, přidáme vejce a žloutek, špetku soli a v 100 ml smetany rozmíchané droždí. Vypracujeme těsto a necháme 30 minut kynout. Potom těsto znovu promísíme, vyválíme půl cm silné a rádýkem nakrájíme na čtverce 4x4 cm. Ve vyšší vrstvě oleje smažíme čtverce (nejlépe ve fritéze) a necháme je okapat. Ještě teplé posypeme práškovým cukrem. Zbylou smetanu vyšleháme, promícháme s jablkovým kompotem. Polštářky podáváme teplé s jablky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Čoko dort s jablkovým pyré

Čoko dort s jablkovým pyré

Kachní prsa s jablkovým sosem

Kachní prsa s jablkovým sosem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 14. 2. 2006 08:18

    Slovanské jazyky jsou opravbdu nesmírně bohaté. Ve které jiné řeči by měly tak libozvučné výrazy?

  • Tereza Jarčušková | 14. 2. 2006 06:40

    Som rada Di, že vám chutilo. A pridám ešte jeden názov, to rozhabarkovanie habarkou sa v šarišskom nárečí povie "rozšprudľovac s mutevku": )))

  • Di | 13. 2. 2006 16:51

    Přešla jsem od teoretických řečí k praxi a recept vyzkoušela v praxi. Aj klinček som tam dala (je to dobre, hej?) S těstem se moc dobře pracovalo, vše bylo rychle hotové. Polštářky vůbec nebyly mastné a chutnaly i druhý den samotné (trochu mi připomínají boží milosti, ale jsou právě méně mastné, což mi vyhovuje). Kompotová směs nebyla špatná, ale naše jablka jsou dost sladká, takže si myslím, že kyselejší by přidala moučníku na pikantnosti. Můj muž zase doporučoval kysanou smetanu. V každém případě moc nezbylo, jen ty tři polštářky (u mě to byly trojúhelníčky), které jsem právě dorazila.

  • eviku | 10. 2. 2006 23:16

    To nic není, u nás v Brně se říká rozšprudlovat šprudlákem :-)))

  • Lidka Kábrtová | 10. 2. 2006 21:10

    Terezko, a to nevíte, že u nás v podkrkonoší se říká rozkverlat kverlačkou :-))).

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 15:35

    Ako pekne to zneje v češtine "rozkvedlat kvedlačkou"

  • Zuza | 10. 2. 2006 15:07

    Díky za vysvětlení Terezko! Tak habarka je kvedlačka, no to je nádhera, to jsem si takhle při pátku ale pěkně rozšíříla obzory... Co všechno se člověk přes kuchařku online nedozví!

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 12:18

    Zuzanka, ak sa nemýlim, tak habarka = kvedlačka ( ??? ), neviem, vareška, ktorou rozmiešate napr. múku v mlieku. Ale neručím za správnosť prekladu. : ))))

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 12:13

    Lidko, klinček = hřebíček ( korenie ). Váš hřebík je náš klinec. A pokiaľ ste skončili u čučoriedok, tak ste výborná.

  • Airan | 10. 2. 2006 10:09

    Mne se recept take libi, vypada moooc slibne, ja pouziju hotovy jablecny kompot a usetrim si cas:-)) Bezva napad, Terezko.

  • Zuza | 10. 2. 2006 09:57

    Teda Terezko, že klinček je hřebíček, to vím, ale co je propánajána habarkou rozhabarkovať???

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 09:48

    Áno, len ho dobre rozmiešajte, môžete aj habarkou rozhabarkovať a zmiešajte s múkou. Nemusíte ho nechávať zvlášť vykysnúť.

  • Di | 10. 2. 2006 08:41

    Já kdysi hodně četla recepty v Dorce, podle mě je klinček hřebíček. Kromě toho se hodí do jablkového kompotu. Tento recept mě láká, až dovezeme uskladněná jablka, možná ho zkusím, Je masopust a to se smažené moučníkypodle tradice hodí, ne? Kromě toho v těstě asi půjde bez problémů snížit množství cukru. Vypadá to opravdu rafinovaně!

  • Lidka Kábrtová | 10. 2. 2006 08:30

    Terezko, nemám nic proti Slovákům...ale nevím, co je to klinček. Až tak daleko moje slovní zásoba nesahá...já skončila u čučoriedok.... :-))

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 07:03

    Áno, vankúšiky vypražíte z cesta. Z jabĺk urobíte kompót podľa popisu a podávate s teplými vypraženými vankúšikmi. Tá šľahačka urobí ten kompótik taký nadýchaný. Je dobré, ak tie jablká urobíte dostatočne dopredu, aby dobre vychladli. Šľahačku zamiešate až pred podávaním. Do jabĺk možno pridať 2-3 klinčeky.

  • Anonym | 9. 2. 2006 21:46

    Prosím, dělá se kvásek nebo se jen opravdu smíchá droždí ve smetaně?

  • Lidka Kábrtová | 9. 2. 2006 19:06

    Tady jedna nechápavá...Kam patří ta jablka? Jako clevela k těm polštářkům?

  • Jaroslava Oumarová | 9. 2. 2006 17:19

    Miluju takovéhle rafinované jednoduchosti...

  • Pavlína Svitáková | 9. 2. 2006 13:00

    Nestačím polykat.To je věc!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Svačina Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Jablka Olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové řezy s ořechy …
14
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
14
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
13
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

První slova Jany Adamcové po »únosu« manžela: Chtějí Jirku obrat o peníze!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Polštářky s jablkovým kompotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact