• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z růžičkové kapusty II.
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z růžičkové kapusty II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z růžičkové kapusty II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g růžičková kapusta
    • 0,25
      l smetana
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      l voda
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a oprané kapustičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme mletý pepř, muškátový oříšek a osolíme. Vaříme asi 20 minut. Když jsou kapustičky měkké, tak jich asi 10-15 vylovíme a dáme stranou. Ostatní rozmixujeme ponorným mixérem. V misce rozmícháme smetanu se žloutky a solamylem a vlijeme do polévky. Povaříme ještě chvíli a vrátíme zpět zbylé kapustičky. Polévku můžeme vylepšit opečenou uzeninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Krém z růžičkové kapusty

Krém z růžičkové kapusty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LaNicky
    LaNicky | 4. 8. 2011 19:42

    Výborná ;-) . Uvařila jsem ji přiteli a když jsem se vrátila ráno z práce, po polévce ani památka. Myslím, že to mluví za všechno. Takže děkuji za recept, ke kterému se budu ráda vracet <3

  • Hana Rožníčková | 30. 10. 2006 09:11

    Ale, ale Anonyme, zase vadí jíška? Já být Vámi, tak tyto komentáře nečtu, ale jdu do dietních pokrmů...aby se nezvyšoval cholesterol!!!Příště bych se podepsala!!!!

  • Anonym | 30. 10. 2006 03:18

    Nemixuji, ale ještě syrové krájím na drobno, nesmažím, nedávám jíšku, nedávám solamyl ,nedávám uzeninu, dávám česnek, dávám bylinky, krapet muškátového oříšku, ke konci rozkverlám celé vejce a přidám trochu hrubé krupice, kapku mléka nebo zakysané smetany. BTW: Proč by se měla do všeho patlat jíška? Jsou to jenom prázdné kalorie, navíc podporuje zvyšování cholesterolu.

  • Miroslava Severová | 4. 10. 2006 13:13

    Polevku nemixuji, ale kapustičky pokrájím a podusím na troše másla(rostlinného) nebo oliv. oleje, pak přidám na kostičky nakrájenou uzeninu a ještě osmažím. Zaliju vodou a asi 15 min. povařím a zahustím máslovou jíškou. navrh se může zakvedlat vejce.

  • Martina Š. | 9. 1. 2005 19:53

    Nepíše se, jestli kysanou nebo sladkou smetanu,tak risknu kysanou(doufám, že to tím celé nezkazím :-)

  • Oldriska Lechnyrova | 12. 7. 2004 16:57

    Přidala jsem trochu česneku a místo lžíce solamylu jsem přidala 3 lžíce tmavé hotové jíšky( koupíte v každém obchodě ), protože jsem ze staré školy. Byla to pochoutka.Přílohou jsem dala celestynské nudle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Muškátový oříšek Pepř mletý Růžičková kapusta Smetana Solamyl (bramborový škrob) Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Domácí kečup
Domácí kečup
23
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
20
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
17
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Polévka z růžičkové kapusty II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact