• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z růžičkové kapusty II.
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z růžičkové kapusty II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z růžičkové kapusty II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g růžičková kapusta
    • 0,25
      l smetana
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      l voda
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a oprané kapustičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme mletý pepř, muškátový oříšek a osolíme. Vaříme asi 20 minut. Když jsou kapustičky měkké, tak jich asi 10-15 vylovíme a dáme stranou. Ostatní rozmixujeme ponorným mixérem. V misce rozmícháme smetanu se žloutky a solamylem a vlijeme do polévky. Povaříme ještě chvíli a vrátíme zpět zbylé kapustičky. Polévku můžeme vylepšit opečenou uzeninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Krém z růžičkové kapusty

Krém z růžičkové kapusty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LaNicky
    LaNicky | 4. 8. 2011 19:42

    Výborná ;-) . Uvařila jsem ji přiteli a když jsem se vrátila ráno z práce, po polévce ani památka. Myslím, že to mluví za všechno. Takže děkuji za recept, ke kterému se budu ráda vracet <3

  • Hana Rožníčková | 30. 10. 2006 09:11

    Ale, ale Anonyme, zase vadí jíška? Já být Vámi, tak tyto komentáře nečtu, ale jdu do dietních pokrmů...aby se nezvyšoval cholesterol!!!Příště bych se podepsala!!!!

  • Anonym | 30. 10. 2006 03:18

    Nemixuji, ale ještě syrové krájím na drobno, nesmažím, nedávám jíšku, nedávám solamyl ,nedávám uzeninu, dávám česnek, dávám bylinky, krapet muškátového oříšku, ke konci rozkverlám celé vejce a přidám trochu hrubé krupice, kapku mléka nebo zakysané smetany. BTW: Proč by se měla do všeho patlat jíška? Jsou to jenom prázdné kalorie, navíc podporuje zvyšování cholesterolu.

  • Miroslava Severová | 4. 10. 2006 13:13

    Polevku nemixuji, ale kapustičky pokrájím a podusím na troše másla(rostlinného) nebo oliv. oleje, pak přidám na kostičky nakrájenou uzeninu a ještě osmažím. Zaliju vodou a asi 15 min. povařím a zahustím máslovou jíškou. navrh se může zakvedlat vejce.

  • Martina Š. | 9. 1. 2005 19:53

    Nepíše se, jestli kysanou nebo sladkou smetanu,tak risknu kysanou(doufám, že to tím celé nezkazím :-)

  • Oldriska Lechnyrova | 12. 7. 2004 16:57

    Přidala jsem trochu česneku a místo lžíce solamylu jsem přidala 3 lžíce tmavé hotové jíšky( koupíte v každém obchodě ), protože jsem ze staré školy. Byla to pochoutka.Přílohou jsem dala celestynské nudle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Muškátový oříšek Pepř mletý Růžičková kapusta Smetana Solamyl (bramborový škrob) Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meteník

Meteník

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

277
Dýňová tortila
Dýňová tortila
224
Máslové řízky
Máslové řízky
206
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
37
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Polévka z růžičkové kapusty II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact