• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z růžičkové kapusty II.
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z růžičkové kapusty II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z růžičkové kapusty II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g růžičková kapusta
    • 0,25
      l smetana
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      l voda
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a oprané kapustičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme mletý pepř, muškátový oříšek a osolíme. Vaříme asi 20 minut. Když jsou kapustičky měkké, tak jich asi 10-15 vylovíme a dáme stranou. Ostatní rozmixujeme ponorným mixérem. V misce rozmícháme smetanu se žloutky a solamylem a vlijeme do polévky. Povaříme ještě chvíli a vrátíme zpět zbylé kapustičky. Polévku můžeme vylepšit opečenou uzeninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Krém z růžičkové kapusty

Krém z růžičkové kapusty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • LaNicky
    LaNicky | 4. 8. 2011 19:42

    Výborná ;-) . Uvařila jsem ji přiteli a když jsem se vrátila ráno z práce, po polévce ani památka. Myslím, že to mluví za všechno. Takže děkuji za recept, ke kterému se budu ráda vracet <3

  • Hana Rožníčková | 30. 10. 2006 09:11

    Ale, ale Anonyme, zase vadí jíška? Já být Vámi, tak tyto komentáře nečtu, ale jdu do dietních pokrmů...aby se nezvyšoval cholesterol!!!Příště bych se podepsala!!!!

  • Anonym | 30. 10. 2006 03:18

    Nemixuji, ale ještě syrové krájím na drobno, nesmažím, nedávám jíšku, nedávám solamyl ,nedávám uzeninu, dávám česnek, dávám bylinky, krapet muškátového oříšku, ke konci rozkverlám celé vejce a přidám trochu hrubé krupice, kapku mléka nebo zakysané smetany. BTW: Proč by se měla do všeho patlat jíška? Jsou to jenom prázdné kalorie, navíc podporuje zvyšování cholesterolu.

  • Miroslava Severová | 4. 10. 2006 13:13

    Polevku nemixuji, ale kapustičky pokrájím a podusím na troše másla(rostlinného) nebo oliv. oleje, pak přidám na kostičky nakrájenou uzeninu a ještě osmažím. Zaliju vodou a asi 15 min. povařím a zahustím máslovou jíškou. navrh se může zakvedlat vejce.

  • Martina Š. | 9. 1. 2005 19:53

    Nepíše se, jestli kysanou nebo sladkou smetanu,tak risknu kysanou(doufám, že to tím celé nezkazím :-)

  • Oldriska Lechnyrova | 12. 7. 2004 16:57

    Přidala jsem trochu česneku a místo lžíce solamylu jsem přidala 3 lžíce tmavé hotové jíšky( koupíte v každém obchodě ), protože jsem ze staré školy. Byla to pochoutka.Přílohou jsem dala celestynské nudle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Muškátový oříšek Pepř mletý Růžičková kapusta Smetana Solamyl (bramborový škrob) Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Malý korpus

Malý korpus

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

386
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
16
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
15
Klasické lečo
Klasické lečo
10
Tacos
Tacos
10
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Polévka z růžičkové kapusty II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact