• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečené zeleniny
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z pečené zeleniny

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato vydatná a hustá polévka z pečené zeleniny je výtečnou večeří, na které si pochutnají děti i dospělí. Je přirozeně veganská a bezlepková, zároveň výživná a plná chutí.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g kořenová zelenina (mrkev, petržel, pastinák)
    • 0,50
      ks květák
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks česnek palice
    • olivový olej
    • 1
      hrst semínka slunečnicová a sezamová
    • petrželka hladkolistá
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • chilli sušené, k podávání
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Kořenovou zeleninu omyjte a pokrájejte na kusy, květák rozeberte na růžičky, košťály pokrájejte. Vše rozložte na plech s pečicím papírem. Přidejte cibuli pokrájenou na klínky a neoloupané stroužky česneku. Osolte, zakápněte asi 2 lžícemi oleje a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut.

RADA: Krájení cibule

2
Mezitím na suché pánvi opražte semínka a nasekejte petrželku. Upečenou zeleninu přesuňte do hrnce, stroužky česneku vymáčkněte. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Odstavte a rozmixujte na krém. Polévku můžete naředit trochou vývaru či vody. Ochuťte solí a pepřem a dejte do misek. Každou porci zasypte semínky, petrželkou, zakápněte olejem a podle chuti přidejte chilli.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelná polévka

Zelná polévka

Květáková polévka s hráškem

Květáková polévka s hráškem

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Pečení Vaření Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Cibule Kořenová zelenina Květák Olivový olej Petrželka Semínka Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Žahour

Žahour

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

68
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
26
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
26
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
24
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
23
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Zemřel manžel Zuzany Burianové (†75) Sid Kučera (†84): Bojoval o život jako lev

Zemřel manžel Zuzany Burianové (†75) Sid Kučera (†84): Bojoval o život jako lev

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Další doporučené recepty:

Polévka z Nivy
Polévka z Nivy
Polévka z paprik a rajčat
Polévka z paprik a rajčat
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečené zeleniny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact