• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Polévka z kuřecích křídel
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z kuřecích křídel

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z kuřecích křídel
Polévka z kuřecích křídel
Polévka z kuřecích křídel
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 80
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      g kuřecí křídla
    • sůl
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • mražený hrášek
    • 100
      g karotka
    • 2
      ks naťové cibulky
    • 110
      g těstoviny (Uvařené špenátové vrtule)

Postup přípravy receptu

1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme zchladnout. Kuřecí křídla vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Pak křídla vyjmeme a vývar přecedíme přes husté síto do jiného hrnce. Vývar přivedeme k varu, metličkou všleháme jíšku a dobře promícháme. Přisypeme hrášek, nakrájenou karotku a na mírném ohni povaříme. Maso z křídel obereme, rozkrájíme na kousky a vložíme do vývaru. Společně povaříme zhruba 20 minut. Nakonec přidáme kolečka jarní cibulky a těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia - | 22. 7. 2010 10:33

    No, víte pane Uvíra, nikdy jsem neměla problém s tím, že by někdo nechápal slovní spojení: Kuřecí křídla uvaříme ve studené vodě doměkka. Proto jsem tuto větu opravila, na současné znění. A jelikož se váš komentář netýkal pouze této věty, zůstal mnou ponechán. Jak s ním naloží současné vedení je jejich věc. Přeji příjemné vaření.

  • Roman Uvíra | 21. 7. 2010 22:38

    No, popravdě, ten recept vypadal jinak, když jsem na to reagoval (podrážděně a v blbé náladě, to je pravda). Redakce ho pak upravila, můj komentář nechala. Proto chápu, že vypadám jak osel :). Vlastně se divím, že to tu ještě po tolika letech straší.

  • Petra Kotrcová | 20. 8. 2009 17:50

    Zajímavý pán.

  • Veronika Lindner | 8. 1. 2008 08:20

    Polevka je vynikajici,recept je v poradku a jak pise pani Brona,uz inase babicky polevku cedily.

  • Broňa K. | 31. 10. 2007 23:02

    Tak jsem si tady přečetla ten komentář od "pana kuchaře" a musím říct, že mě to docela namíchlo. Už moje babička, coby profesionál kuchařka mě učila, že maso na polévku se dává vařit do studené vody a polévka (vývar) se má cedit, protože při vaření vzniká tzv. "šum", a ten přece nikdo v polévce nechce. Mám dojem, že pán se sice orientuje v odborných kuchařských názvech, ale u snad v životě plotny nestál.

  • Anonym | 8. 6. 2007 16:15

    Uviro Uviro, ty jsi tak chytrej az jses uplnej deb*l

  • Jana D | 16. 1. 2007 21:17

    Polévka je výborná, vařím ji často. Díky za dobrý recept.

  • Blanka Vaverková | 5. 6. 2006 22:50

    Postup je v pořádku a polévka chutná!!!

  • Lada Kovářová | 31. 5. 2004 17:54

    Vývar se cedí přes husté síto kvůli tomu, aby byl čirý, i když vám na první pohled připadne, že v něm nic neplave.Zbytek odmítám komentovat, vy jste začal ze slovíčkařením, myslím, že takovéto komentáře k receptu jsou zcela bezcenné.

  • Roman Uvíra | 31. 5. 2004 17:20

    Tak jste ten recept podle první připomínky přepsala, to je jedině dobře. S tím vařením máte samozřejmě pravdu, ale když už jste začala s tím slovíčkařením, tak vězte že syrová křídla, která dáváte do studené vody k uvaření nejsou POKRM, nýbrž POTRAVINA nebo obecněji POŽIVATINA. POKRMEM se stanou, až když jsou upravená k požívání, v tomto případě uvařená (viz Chemie potravin Jana Velíška nebo Základy výživy a výživová politika Jana Pánka). A s tím přeceděním mi to stále není jasné. Když křídla vyjmeme, tak tam přece nic nezbyde, jen vývar. Takže po přecedění budeme mít stále stejný vývar. Tak mi, prosím, vysvětlete, proč cedit.

  • Lada Kovářová | 31. 5. 2004 09:08

    Kuřecí křídla vložíme do studené osolené vody a UVAŘÍME doměkka. Mimochodem VAŘENÍ znamená že - potravina je úplně zakryta tekutinou, nejčastěji vodou, pokrm se vloží do studené vody a zvyšuje se teplota do varu. A vývar se cedí VŽDY! Děkuji za opravdu "podnětný" komentář.

  • Roman Uvíra | 31. 5. 2004 01:36

    Ta polévka bude určitě dobrá, nicméně jen těžko půjdou kuřecí křídla uvařit ve STUDENÉ vodě. Naopak přecedit vývar přes síto bude velmi snadné, když v tom vývaru po vyjmutí křídel nic nebude. Pokud nebudete trochu respektovat češtinu a logiku, tak dopadne jako vaření pejska a kočičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Karotka Kuřecí křídla Máslo Mražený hrášek Naťové cibulky Nové koření Pepř celý Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Babičky škvarkoví šneci

Babičky škvarkoví šneci

Doporučujeme

25 minut
Pita chléb s pestem z červené řepy

Pita chléb s pestem z červené řepy

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

74
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
65
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
63
Batáty pečené v troubě
Batáty pečené v troubě
47
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
40
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit perníčky: S našimi tipy to zvládne i začátečník!
Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit…
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové rohlíčky a linecké až po nepečené kuličky
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků…
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka:…
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
AHA.cz Šafářová ukázala děti: Dva stydlíni!

Šafářová ukázala děti: Dva stydlíni!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční písně, které vás naladí: Od legend po guilty pleasures

Vánoční písně, které vás naladí: Od legend po guilty pleasures

Blesk pro ženy Barvou roku 2026 se stal překvapivý odstín: Symbolizuje klid, čistotu a nový začátek

Barvou roku 2026 se stal překvapivý odstín: Symbolizuje klid, čistotu a nový začátek

Ženy.cz Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Blesk.cz Lela se na pokraji sil stará o děti: Karlos si mezitím užívá!

Lela se na pokraji sil stará o děti: Karlos si mezitím užívá!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

  • Recepty.cz
  • Polévka z kuřecích křídel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact