• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Polévka z kuřecích křídel
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z kuřecích křídel

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z kuřecích křídel
Polévka z kuřecích křídel
Polévka z kuřecích křídel
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 80
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      g kuřecí křídla
    • sůl
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • mražený hrášek
    • 100
      g karotka
    • 2
      ks naťové cibulky
    • 110
      g těstoviny (Uvařené špenátové vrtule)

Postup přípravy receptu

1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme zchladnout. Kuřecí křídla vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Pak křídla vyjmeme a vývar přecedíme přes husté síto do jiného hrnce. Vývar přivedeme k varu, metličkou všleháme jíšku a dobře promícháme. Přisypeme hrášek, nakrájenou karotku a na mírném ohni povaříme. Maso z křídel obereme, rozkrájíme na kousky a vložíme do vývaru. Společně povaříme zhruba 20 minut. Nakonec přidáme kolečka jarní cibulky a těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia - | 22. 7. 2010 10:33

    No, víte pane Uvíra, nikdy jsem neměla problém s tím, že by někdo nechápal slovní spojení: Kuřecí křídla uvaříme ve studené vodě doměkka. Proto jsem tuto větu opravila, na současné znění. A jelikož se váš komentář netýkal pouze této věty, zůstal mnou ponechán. Jak s ním naloží současné vedení je jejich věc. Přeji příjemné vaření.

  • Roman Uvíra | 21. 7. 2010 22:38

    No, popravdě, ten recept vypadal jinak, když jsem na to reagoval (podrážděně a v blbé náladě, to je pravda). Redakce ho pak upravila, můj komentář nechala. Proto chápu, že vypadám jak osel :). Vlastně se divím, že to tu ještě po tolika letech straší.

  • Petra Kotrcová | 20. 8. 2009 17:50

    Zajímavý pán.

  • Veronika Lindner | 8. 1. 2008 08:20

    Polevka je vynikajici,recept je v poradku a jak pise pani Brona,uz inase babicky polevku cedily.

  • Broňa K. | 31. 10. 2007 23:02

    Tak jsem si tady přečetla ten komentář od "pana kuchaře" a musím říct, že mě to docela namíchlo. Už moje babička, coby profesionál kuchařka mě učila, že maso na polévku se dává vařit do studené vody a polévka (vývar) se má cedit, protože při vaření vzniká tzv. "šum", a ten přece nikdo v polévce nechce. Mám dojem, že pán se sice orientuje v odborných kuchařských názvech, ale u snad v životě plotny nestál.

  • Anonym | 8. 6. 2007 16:15

    Uviro Uviro, ty jsi tak chytrej az jses uplnej deb*l

  • Jana D | 16. 1. 2007 21:17

    Polévka je výborná, vařím ji často. Díky za dobrý recept.

  • Blanka Vaverková | 5. 6. 2006 22:50

    Postup je v pořádku a polévka chutná!!!

  • Lada Kovářová | 31. 5. 2004 17:54

    Vývar se cedí přes husté síto kvůli tomu, aby byl čirý, i když vám na první pohled připadne, že v něm nic neplave.Zbytek odmítám komentovat, vy jste začal ze slovíčkařením, myslím, že takovéto komentáře k receptu jsou zcela bezcenné.

  • Roman Uvíra | 31. 5. 2004 17:20

    Tak jste ten recept podle první připomínky přepsala, to je jedině dobře. S tím vařením máte samozřejmě pravdu, ale když už jste začala s tím slovíčkařením, tak vězte že syrová křídla, která dáváte do studené vody k uvaření nejsou POKRM, nýbrž POTRAVINA nebo obecněji POŽIVATINA. POKRMEM se stanou, až když jsou upravená k požívání, v tomto případě uvařená (viz Chemie potravin Jana Velíška nebo Základy výživy a výživová politika Jana Pánka). A s tím přeceděním mi to stále není jasné. Když křídla vyjmeme, tak tam přece nic nezbyde, jen vývar. Takže po přecedění budeme mít stále stejný vývar. Tak mi, prosím, vysvětlete, proč cedit.

  • Lada Kovářová | 31. 5. 2004 09:08

    Kuřecí křídla vložíme do studené osolené vody a UVAŘÍME doměkka. Mimochodem VAŘENÍ znamená že - potravina je úplně zakryta tekutinou, nejčastěji vodou, pokrm se vloží do studené vody a zvyšuje se teplota do varu. A vývar se cedí VŽDY! Děkuji za opravdu "podnětný" komentář.

  • Roman Uvíra | 31. 5. 2004 01:36

    Ta polévka bude určitě dobrá, nicméně jen těžko půjdou kuřecí křídla uvařit ve STUDENÉ vodě. Naopak přecedit vývar přes síto bude velmi snadné, když v tom vývaru po vyjmutí křídel nic nebude. Pokud nebudete trochu respektovat češtinu a logiku, tak dopadne jako vaření pejska a kočičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Karotka Kuřecí křídla Máslo Mražený hrášek Naťové cibulky Nové koření Pepř celý Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Citronové muffiny

Citronové muffiny

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

89
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
67
Dýňová tortila
Dýňová tortila
58
Řepová polévka s koprem
Řepová polévka s koprem
41
Quinoový salát s hráškem a zelenými fazolkami
Quinoový salát s hráškem…
38
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Jaromír Soukup naložil Agátě: Stará paní s falešným pláčem

Jaromír Soukup naložil Agátě: Stará paní s falešným pláčem

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Ženy.cz Roman Šebrle hýbe Českem! Letní tour CRIVIT inspiruje k pohybu a rovnováze

Roman Šebrle hýbe Českem! Letní tour CRIVIT inspiruje k pohybu a rovnováze

Blesk.cz Herečka Bára Mottlová: Takhle originálně manželovi oznámila, že je těhotná

Herečka Bára Mottlová: Takhle originálně manželovi oznámila, že je těhotná

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Polévka z kuřecích křídel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact