• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z kuřecích křídel
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z kuřecích křídel

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z kuřecích křídel
Polévka z kuřecích křídel
Polévka z kuřecích křídel
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 80
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      g kuřecí křídla
    • sůl
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • mražený hrášek
    • 100
      g karotka
    • 2
      ks naťové cibulky
    • 110
      g těstoviny (Uvařené špenátové vrtule)

Postup přípravy receptu

1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme zchladnout. Kuřecí křídla vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Pak křídla vyjmeme a vývar přecedíme přes husté síto do jiného hrnce. Vývar přivedeme k varu, metličkou všleháme jíšku a dobře promícháme. Přisypeme hrášek, nakrájenou karotku a na mírném ohni povaříme. Maso z křídel obereme, rozkrájíme na kousky a vložíme do vývaru. Společně povaříme zhruba 20 minut. Nakonec přidáme kolečka jarní cibulky a těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia - | 22. 7. 2010 10:33

    No, víte pane Uvíra, nikdy jsem neměla problém s tím, že by někdo nechápal slovní spojení: Kuřecí křídla uvaříme ve studené vodě doměkka. Proto jsem tuto větu opravila, na současné znění. A jelikož se váš komentář netýkal pouze této věty, zůstal mnou ponechán. Jak s ním naloží současné vedení je jejich věc. Přeji příjemné vaření.

  • Roman Uvíra | 21. 7. 2010 22:38

    No, popravdě, ten recept vypadal jinak, když jsem na to reagoval (podrážděně a v blbé náladě, to je pravda). Redakce ho pak upravila, můj komentář nechala. Proto chápu, že vypadám jak osel :). Vlastně se divím, že to tu ještě po tolika letech straší.

  • Petra Kotrcová | 20. 8. 2009 17:50

    Zajímavý pán.

  • Veronika Lindner | 8. 1. 2008 08:20

    Polevka je vynikajici,recept je v poradku a jak pise pani Brona,uz inase babicky polevku cedily.

  • Broňa K. | 31. 10. 2007 23:02

    Tak jsem si tady přečetla ten komentář od "pana kuchaře" a musím říct, že mě to docela namíchlo. Už moje babička, coby profesionál kuchařka mě učila, že maso na polévku se dává vařit do studené vody a polévka (vývar) se má cedit, protože při vaření vzniká tzv. "šum", a ten přece nikdo v polévce nechce. Mám dojem, že pán se sice orientuje v odborných kuchařských názvech, ale u snad v životě plotny nestál.

  • Anonym | 8. 6. 2007 16:15

    Uviro Uviro, ty jsi tak chytrej az jses uplnej deb*l

  • Jana D | 16. 1. 2007 21:17

    Polévka je výborná, vařím ji často. Díky za dobrý recept.

  • Blanka Vaverková | 5. 6. 2006 22:50

    Postup je v pořádku a polévka chutná!!!

  • Lada Kovářová | 31. 5. 2004 17:54

    Vývar se cedí přes husté síto kvůli tomu, aby byl čirý, i když vám na první pohled připadne, že v něm nic neplave.Zbytek odmítám komentovat, vy jste začal ze slovíčkařením, myslím, že takovéto komentáře k receptu jsou zcela bezcenné.

  • Roman Uvíra | 31. 5. 2004 17:20

    Tak jste ten recept podle první připomínky přepsala, to je jedině dobře. S tím vařením máte samozřejmě pravdu, ale když už jste začala s tím slovíčkařením, tak vězte že syrová křídla, která dáváte do studené vody k uvaření nejsou POKRM, nýbrž POTRAVINA nebo obecněji POŽIVATINA. POKRMEM se stanou, až když jsou upravená k požívání, v tomto případě uvařená (viz Chemie potravin Jana Velíška nebo Základy výživy a výživová politika Jana Pánka). A s tím přeceděním mi to stále není jasné. Když křídla vyjmeme, tak tam přece nic nezbyde, jen vývar. Takže po přecedění budeme mít stále stejný vývar. Tak mi, prosím, vysvětlete, proč cedit.

  • Lada Kovářová | 31. 5. 2004 09:08

    Kuřecí křídla vložíme do studené osolené vody a UVAŘÍME doměkka. Mimochodem VAŘENÍ znamená že - potravina je úplně zakryta tekutinou, nejčastěji vodou, pokrm se vloží do studené vody a zvyšuje se teplota do varu. A vývar se cedí VŽDY! Děkuji za opravdu "podnětný" komentář.

  • Roman Uvíra | 31. 5. 2004 01:36

    Ta polévka bude určitě dobrá, nicméně jen těžko půjdou kuřecí křídla uvařit ve STUDENÉ vodě. Naopak přecedit vývar přes síto bude velmi snadné, když v tom vývaru po vyjmutí křídel nic nebude. Pokud nebudete trochu respektovat češtinu a logiku, tak dopadne jako vaření pejska a kočičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Karotka Kuřecí křídla Máslo Mražený hrášek Naťové cibulky Nové koření Pepř celý Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
23
Fishcake
Fishcake
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
18
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Polévka z kuřecích křídel
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact