• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z hrášku a pečeného fenyklu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Úžasně krémová polévka z hrášku a pečeného fenyklu je vynikajícím pokrmem plným vitamínů, který svou jemně pikantní chutí skvěle osvěží váš jídelníček. Dopřát si ji můžete jako lehkou večeři, výborná je ale také jako oběd do krabičky.

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks fenykl
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce olej slunečnicový
    • 800
      ml zeleninový vývar
    • 200
      g mražený hrášek
    • 2
      hrst špenát baby
    • 150
      ml smetana 12%
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1
      ks chilli papričky malá
    • sůl
    • pepř mletý
    • bageta opečené plátky nebo krutony k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem. Fenykl očistěte a odřízněte z něj nať, bulvy nakrájejte na měsíčky. Cibuli rozkrojte na čtvrtiny, stroužky česneku neloupejte. Vše rozložte v pekáčku, zastříkněte olejem, ochuťte solí a pepřem. Pečte doměkka, asi 25 minut. Vyjměte z trouby.

RADA: Krájení cibule

2
Mezitím přiveďte k varu vývar, dejte do něj pečený fenykl s cibulí, vymáčkněte česnek ze slupky. Přisypejte povolený hrášek a rozmixujte nahrubo. Pak přidejte špenát, nechte chvíli odpočinout a polévku rozmixujte dohladka. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte smetanu prošlehanou s citronovou šťávou. Polévku podávejte s nasekanou fenyklovou natí, kousky chilli papričky a pečivem.

RADA: Jak na pár kapek z citronu

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Pikantní hrášková polévka s kokosovým mlékem

Pikantní hrášková polévka s kokosovým…

Krémová brokolicová polévka s česnekem

Krémová brokolicová polévka s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Česnek Chilli papričky Cibule Fenykl Mražený hrášek Olej Pepř mletý Smetana 12% Špenát Šťáva Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

104
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
90
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
57
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
43
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
29
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z fazolí a hub s topinkami
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy s vinnými nočky
Polévka z hlívy ústřičné
Polévka z hlívy ústřičné
Polévka z chřestu a mangoldu
Polévka z chřestu a mangoldu
Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
Polévka z kapra
Polévka z kapra
  • Recepty.cz
  • Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact