• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z hovězí oháňky
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z hovězí oháňky

autor: knihar
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 300 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z hovězí oháňky
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 2
      kg hovězí oháňka
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      ks celer polovina bulvy
    • 2
      ks pórek
    • 1
      ks kořen petržele
    • bobkový list
    • jalovec
    • pepř mletý
    • sůl
  • do vývaru
    • 4
      ks sníh z bílku na vyčištění vývaru
    • zelená nať ˇpetrželka, libeček, pažitka
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek
    • celer 1/4 bulvy
    • 1
      sklenice portské víno

Postup přípravy receptu

1
Hovězí oháňku vložit do 2 – 3 l studené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, kořením, solí a pepřem a nechat asi 2 hodiny pomalu vařit.Maso musí jít lehce od kosti. Zeleninu vyjmout, nebude více zapotřebí (eventuelně lze pasírovanou použít jako základ omáčky pro jiné jídlo). Oháňku vyjmout a nechat vychladnout, vykostit a nakrájet na malé kousky. K vyčištění polévky zašlehat do polévky ušlehané bílky a nechat jednou přejít varem. Ještě horkou polévku přefiltrovat přes filtrační sáčky na kávu (moje poznámka: nejlépe vložit do cedníku dvojitou vyždímanou mokrou utěrku). Když je čištění u konce, získáme úžasný zlatavý vývar. To vše je možno připravit v klidu den předem. Vývar ochutit solí, pepřem a portským vínem.Zeleninu nakrájet na tenké nudličky (Julienne) nebo na plátky a z nich pak malými formičkami na vykrajování vánočního pečiva vykrájet drobné tvary (hvězdičky apod.). Připravenou zeleninu nechat ve vývaru krátce táhnout, aby zůstala v každém případě křupavá. Maso nechat ve vývaru prohřát.
2
Pokud možno servírovat na bílém porcelánu, aby vynikla úžasná barva polévky.Tato polévka je opravdu sen, ale je velmi pracná.
3
Poznámka:
4
Ochsenschwanzsuppe je typickou polévkou rakouské kuchyně (zřejmě však z dob, kdy ji vařily české kuchařky).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan | 21. 2. 2017 22:26

    Nevím kde jsem udělal chybu, ale po zašlehání bílků do vývaru jsem i po druhém scezení měl jen blátivou vodu(vyloženě nahnědlou), která navíc chutnala hodně hnusně :-P . Ty vyšlehané bílky se dávají do horkého nebo studeného vývaru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Hovězí oháňka Jalovec Kořen petržele Mrkev Pepř mletý Pórek Portské víno Sníh z bílku Sůl Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Žahour

Žahour

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
16
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Polévka z hovězí oháňky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact